Općina Bosanska Krupa sufinansira rekonstrukciju i sanaciju zgrade Muftijstva bihaćkog

petak, 28 Avgust 2020 12:26

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i muftija bihaćki hafiz Mehmed ef. Kudić, u prisustvu glavnog imama Medžlisa IZ u Bosanskoj Krupi Hazima ef. Muzaferovića i predsjedavajuće Općinskog vijeća Bosanska Krupa Elvire Mehić, potpisali su ugovor o sufinansiranju realizacije projekta „Rekonstrukcija i sanacija zgrade Muftijstva bihaćkog“.

 

1 

 

Općina Bosanska Krupa će, u skladu sa potpisanim ugovorom, rekonstrukciju i sanaciju zgrade Muftijstva bihaćkog sufinansirati sa 10 hiljada KM što je, kako su naglasili potpisnici, još jedan pokazatelj uspješnog partnerstva lokalne vlasti i vjerske zajednice. 

Bila je ovo prilika da se razgovara o saradnji, zajedničkim aktivnostima i projektima Općine Bosanska Krupa i Medžlisa IZ Bosanska Krupa, ali i Muftijstva bihaćkog. Generalna ocjena je da postoji dobra saradnja, korektni odnosi i razumijevanje kroz budžet u smislu pomoći funkcionisanju džemata, ali da bi se kroz jedan sporazum o saradnji, čiji bi potpisnici bili Medžlis IZ Bosanska Krupa i Općina, saradnja podigla na viši i kvalitetniji nivo. 

Ovakva praksa, kako su istakli u Muftijstvu, već postoji u drugim općinama USK. U tom smislu razgovarano je i o većem zajedničkom angažmanu kako Medžlisa IZ Bosanska Krupa tako i Općine da se iznađe lokacija za izgradnju objekta Medžlisa, jer kako je kazao muftija bihaćki hafiz Mehmed ef. Kudić ostalo je još da Bosanska Krupa dobije jedan takav objekt i da se izvrši adaptacija samog Muftijstva. Načelnik Općine je i u tom smislu izrazio podršku i kazao da će Općina pomoći da se prije svega iznađe lokacija, a nakon toga i izgradi objekt.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 457 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 732 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa