Sukob migranata i policije u kampu Lipa kod Bihaća, upotrebljeno i vatreno oružje

četvrtak, 27 Avgust 2020 08:27

U migrantskom centru Lipa kod Bihaća u večernjim satima došlo je do sukoba više od stotinu migranata, a prema prvim informacijama upotrebljeno je i vatreno oružje.

Kako saznajemo u večerašnjem sukobu koji se dogodio oko 22 sata učestvovalo je blizu 150 migranata kao i policija koja je nakon međusobnog sukoba migranata pokušala smiriti situaciju. Očevici ističu da je došlo i do upotrebe vatrenog oružja te da još nije poznato ko je pucao.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, a prema tvrdnjama očevidaca, iz vatrenog oružja je pucao policajac koji se branio od migranta koji ga je napao nožem.

Prema prvim informacijama povrijeđeno je više osoba, a više vozila Hitne pomoći i policije interventne jedinice krenulo je prema kampu.

Za sada je sve pod kontrolom u kampu Lipa, ali situacija u Unsko-sanskom kantonu iz dana u dan izmiče kontroli.
(KLIX)
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 392 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 398 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa