Općinski štab CZ Bosanska Krupa: Epidemiološka situacija zadovoljavajuća, mjere i preporuke i dalje obavezno poštivati

srijeda, 26 Avgust 2020 07:00

Danas je održana četrdeset osma sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Bosanska Krupa na kojoj je razmatrana epidemiološka situacija po pitanju pandemije koronavirusa. Osim toga, usvojeno je nekoliko zaključaka koji se tiču izolatorija i plaćanja troškova u svrhu prevencije od širenja virusa. 

Epidemiološka situacija po pitanju pandemije koronavirusa u Bosanskoj Krupi je zadovoljavajuća. Ocjena je ovo Općinskog štaba civilne zaštite Bosanska Krupa donesena nakon prihvatanja informacije Doma zdravlja. 

U Bosanskoj Krupi je koronavirusom trenutno zaraženo 8 osoba, od početka pandemije ukupno 14. Od 488 koji su testirani što iznosi 2,86 posto, prema nekim računicama taj prosjek od broja testiranih u BiH je oko 25 posto, dakle kod nas je to 10 puta manje. Zbog svega toga izrazili smo zahvalnost prije svega građanima koji se pridržavaju mjera, radnicima Doma zdravlja, Policijskoj upravi, povjerenicima u mjesnim zajednicama, svima koji su na bilo koji način doprinijeli sprečavanju šire pandemije na području Bosanske Krupe“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović. 

Bez obzira na sve, mjere i preporuke nadležnih, kako kažu, obavezno se i dalje moraju poštivati. 

Pozivamo i sada na opreznost, ovo još nije završena priča, očigledno je da će trajati još određeno vrijeme. Kao najbolji primjer navedena je općina Ključ koja do prije 15-20 dana nije imala nijednog zaraženog, a sada imaju nekoliko klastera i uveliko su prestigli konkretno Bosansku Krupu. Dakle, nikad ne znamo odakle prijeti opasnost zato moramo ostati odgovorni“, dodaje načelnik Halitović. 

Na današnjoj sjednici doneseni su i zaključci vezani za prebacivanje kreveta i dijela opreme iz izolatorija Prve osnovne škole u objekt BSC-a koji se nalazi u Poslovnoj zoni „Pilana“, kao i za korištenje sredstava posebne naknade i to za nabavku goriva i beskontaktnih toplomjera u dječijim vrtićima. 

                                                                                         Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Zadnji put promjenjen srijeda, 26 Avgust 2020 07:07
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 374 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 485 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa