Policija USK spriječila 30 migranata u blokadi puta

ponedjeljak, 24 Avgust 2020 10:44

Policija Unsko-sanskog kantona kontroliše sve prilaze i ne nedozvoljava ulazak migranata. Jutros su spriječili blokadu puta koju je pokušala izvesti grupa od 30-ak migranata, javlja reporter BHRT koji se javio sa linije razgraničenja, u blizini Bosanske Otoke.

Vlasti Unsko-Sanskog kantona donijele su odluku kojom zabranjuju ulazak migranata u ovaj kanton. Od ranije je poznato da vlasti Republike Srpske ne dozvoljavaju zadržavanje migranata na području ovog entiteta.

Na samoj liniji razgraničenja tkz. ničijoj zemlji, policija pregleda sva vozila koja ulaze u USK, te kontroliše da li u autobusima i ostalim vozilima ima migranata.

Trenutno se na liniji razgraničenja nalazi grupa od 50 migranata, koji su tu i prenoćili, dok se ostatak, kako je rečeno reporteru BHRT-a, krije u obližnjim šumama. Inače, jutros su iz Bihaća na ovu lokaciju stigla i dva autobusa puna migranata.

Jutros je i grupa od 30 migranata pokušala blokirati ovu saobraćajnicu, ali je pravovremenom reakcijom policije to spriječeno.

Inače, migranti su gladni, žedni i ne znaju dokle će ovo trajati. Danas će im Crveni križ USK obezbijediti hranu, piće i medicinska pomoć.

Još uvijek se ne zna koliko će ova situacija trajati i kako će se razvijati. Izvjesna je samo Odluka Operativne grupe za upravljanje migrantskom krizom – nema dodatnog priliva grupa migranata u USK.

(BHRT)

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 533 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1991 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa