Novinarka RadioBK Elma Velić stipendista američke vlade

ponedjeljak, 24 Avgust 2020 08:41

Elma Velić, novinarka Radio Bosanska Krupa, dobila je prestižnu stipendiju Vlade Sjedinjenih Američkih država, Hubert H. Humphrey Fellowship i krajem godine putuje u SAD-u, na stručno usavršavanje iz oblasti novinarstva, liderstva i komunikacija.

Hubert Humphrey Fellowship je naučno-stručno usavršavanje na univerzitetima u SAD-u, u okviru Fulbrightovog programa razmjene preko Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Sarajevu.

Fulbright programi Američke vlade podržavaju razmjenu u različitim oblastima u cilju jačanja razumjevanja i komunikacije između SAD i više od 140 drugih zemalja svijeta. Programi predstavljaju efektivnu i prestižnu formu javne diplomatije. Preko 225.000 muškaraca i žena je unaprijedilo svoje profesionalne karijere, a u američkim kampovima gostovali su neki od najvećih svjetskih intelektualaca.

Hubert H. Humphrey Fellowship, koji je dobila novinarka Velić, je program osnovan je s ciljem da dokazanim profesionalcima omogući praksu i stručno usavršavanje u SAD- u trajanju od godinu. Ovaj program priprema buduće lidere koji će stečeno znanje i iskustvo implementirati u svojim državama.

Pandemija COVID19 je donekle promijenila strukturu programa ove godine online i put u SAD je planiran za početak decembra. Elma Velić je ovim postala prva bosanskokrupska stipendistkinja ovog prestižnog programa i Bosanska Krupa, pored mnogih drugih uspješnih priznanja svojih građana, može pridružiti i ovu Fulbright stipendiju u svoje arhive.

RadioBK

Arizona State University

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 737 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 350 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa