Policija u Krajini zabranila prijevoz migranata u Unsko-sanski kanton

srijeda, 19 Avgust 2020 12:12
Rečeno je da će autobusi koji budu prevozili migrante biti zaustavljeni na ulazu u Unsko-sanski kanton. Ova odluka donesena je na današnjoj sjednici Operativne grupe za pitanje migracija u ovom kantonu.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić je objasnio da je ova mjera zabrane prijevoza, ali i kretanja migranata u suštini povezana i s epidemiološkom krizom, a odluku je Operativna grupa donijela zajedno s Kriznim štabom zdravstva USK.

Osim što je zabranjen prijevoz migranata ka i unutar kantona svim prevoznim sredstvima, zabranjeno je i njihovo kretanje pješice kao i izlazak migranata izvan prihvatnih centara.

Građani ovog kantona već neko vrijeme upozoravaju da su na ivici strpljenja kada je riječ o migrantskoj krizi. Zbog toga pokušavaju preuzeti stvari u svoje ruke, odnosno samoorganizovati se kako bi čuvali "granice kantona" i spriječili prevoženje ilegalnih migranata.

Neko vrijeme građani USK protestuju zbog ovog problema, prije nekoliko dana je nezadovoljstvo eskaliralo u Velikoj Kladuši gdje je građanin čak i razbio staklo autobusa koji je prevozio migrante.

U Bihaću su za 29. august najavljeni protesti građana na kojima oni traže promjene trenutnog stanja, sklanjanje migranata s bihaćkih ulica i njihov human smještaj.
 
(KLIX)
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 419 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 312 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa