Marš mira Bosanska Krupa za Srebrenicu

Jutros je u Bosanskoj Krupi organiziran Marš mira 2020, Bosanska Krupa za Srebrenicu, koji su zbog pandemije koronavirusa i restrikcija koje je prouzrokovala, simbolično prehodali od Centralnog spomenobilježja, gdje su položili cvijeće i proučili Fatihu, preko Mahale sve do mosta Žrtava Srebrenice gdje su bacili cvijeće u rijeku Unu i proučili Fatihu za sve žrtve Srebreničkog genocida.

Nijaz Tatarević iz Udruženja Marš mira Bosanska Krupa kazao nam je da je ''dužnost i obaveza svih nas prisjećati se Srebrenice i svih ubijenih žrtava tog krvavog zločina'' te su i ove godine planirali ići na marš mira u Potočare, međutim spriječila ih je pandemija. Prvi marš mira iz Bosanske Krupa krenuo je 2010.godine i ovo je jubilarna deseta godina kako se Bosanska Krupa na ovakav način sjeća Srebreničkog masakra.

Ovogodišnji marš je simbolično sjećanje, ali i opomena za sve mlađe generacije, da se nikad ne zaboravi Srebrenica i nikad nikom ne ponovi!!!

 

Elma V.

Zadnji put promjenjen subota, 11 Juli 2020 11:17
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 280 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa