Otkrivene spomen-ploče lovcima Hazimu Poriću i Azizu Nesimoviću

ponedjeljak, 06 Juli 2020 10:55

U subotu, 4.jula, Udruženje lovaca ''Grmeč'' Bosanska Krupa, organiziralo je otkrivanje spomen obilježja tragično stradalim lovcima Hazimu Poriću i Azizu Nesimoviću, koji su živote izgubili na lovištima Bulećani i Jeličino Voće.

Upravo na tim lovištima, ovo lovačko društvo postavilo je spomen ploče, vječno uklesali njihova imena i iskazali svoju zahvalnost svojim članovima.

Iz Udruženja posebno ističu inicijativu Refika Mulalića te članova Revira 2 – Bosanska Otoka, sekcija Baštra, koji su pomogli ostvaranje ove aktivnosti. Također navode da se još sličnih aktivnosti planira u budućnosti, gdje se kroz sjetu i uvažavanje, prisjećaju dobrih vremena i ljudi, koji su bili dio ovog udruženja.

Udruženje lovaca Grmeč broji oko 700 aktivnih članova, radi na uzgoju i zaštiti divljači, ali i na odstrelu iste. Ovo udruženje svoj uspješan rad pokazuje već godinama, među eminintnijim je društvima u Federaciji BiH i prepoznati su po svojoj kvaliteti i profesionalizmu.

Elma V.

LD Grmec 1

LD Grmec 2

LD Grmec 3

LD Grmec 5

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 365 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 403 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa