Juče održan drugi dio u utorak prekinute sjednice Općinskog vijeća Bosanska Krupa

subota, 04 Juli 2020 09:15

Juče je održan nastavak 40.redovne sjednice Općinskog vijeća Bos.Krupa na kojoj je razmatrano preostalih 8 tačaka sa u utorak usvojenog dnevnog reda.

Podsjećamo, ova sjednica je prekinuta zbog izuzetno uzavrele atmosfere u kojoj se već dobrim dijelom osjeća predizborna kampanja , a o kojoj smo pisali u utorak nakon prekida. Što se tiče samog nastavka vijećnici su prihvatili izvještaj o izvršenju prihoda i rashoda u Budžetu  Općine za prošlu godinu, kao i zvještaj o trošenju budžetske rezerve za šest mjeseci 2019.godine.Takodje, prihvaćen je konačni izvještaj o procijenjenoj šteti na objektima u vlasništvu gradjana kao posljedica udara vjetra početkom februara ove godine.Izuzetno dobrim je ocijenjen izvještaj Općinskog pravobranilaštva.Vijećnici su prihvatajući izvještaj tražili da se objasni dokle se došlo sa predmetom Arifagić, jer kao što je poznato još prije četiri godine je krenula priča o farmi krava na Pučeniku i zapošljavanju radnika. Do danas ova priča nije krenula i vijećnici su tražili od pravobranioca da pojasni. Kako je pravobraniteljica Indira Topčagić kazala riječ je o dvostruko obaveznom ugovoru gdje je općina Bosanska Krupa preuzela obavezu dovoda vode,struje i puta,a onda je ,prema ugovoru firma Arifagić obavezna da krene sa radom.S obzirom da obaveze nisu ispoštovane prvo sa jedne ,a potom ni sa druge strane prijedlog je da se ide na sporazumni raskid, jer bi tako općina pretrpjela manju štetu. U nastavku rada vijećnici su prihvatili izvještaj o izvršenju programa rada Sportskog saveza za 2019. kao i Program rada za 2020.godinu. Nakon prihavatanja, izmedju ostalog i izvještaja o realizaciji Programa kapitalnih investicija za prošlu godinu,izvještaja o radu JU”Centar za socijalni rad” za prva tri mjeseca ove godine u nešto dužoj diskusiji vijećnici su se zadržali na Izvještaju o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća za 2019.godinu u kojoj je zamjerki bilo u pravcu tromog odgovora na vijećnička pitanja ili izostanka odgovora vijećnicima kao i nedostavljanja izvještaja javnih preduzeća odnosno veće uključenosti i samog Kolegija Općinkog vijeća.

Kompletan snimak sjednice uključujući prvi dio koji je održan u utorak 30.juna i drugi dio održan juče emitujemo u nedjelju od 10 sati.

Renata s.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 424 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 425 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa