Kako se na terenu odvija provedba mjera Štaba Civilne zaštite

Dva dana u Pištalinama protekla više nego radno

 

Šemso Hadžipašić,povjerenik za mjesnu zajednicu Pištaline nam je kazao :
„I danas je Civilna zaštita bila aktivna u obilasku područja mjesne zajednice Pištaline.Podijelili smo određeni broj zaštitnih maski i rukavica. Također su podijeljeni paketi pomoći. Imali smo tri prehrambena paketa koje smo uručili onim našim mještanima kojima je najpotrebnije.Za jednog našeg mještanina ,koji inače živi sam i lošijeg je materijalnog stanja, obezbijedili smo I drva. Na usluzi smo starijim osobama svakodnevno.“
Jučer se u Pištalinama radilo do kasnih večernjih sati. Starija osoba koja je došla iz bolnice je bila bez ogrjeva.Brzo su se organizirali i svako domaćinstvo je doniralo drva tako da čovjek se oporavlja u toplom domu.
Također je gospodin Hadžipašić,povjerenik za Pištaline i općinski vijećnik ,pozvao svoje sumještane da ako znaju nekog od komšija da su u potrebi za osnovnim namirnicama,da nemaju u kući nikog mlađeg da im pomogne, da ih pozovu na broj 061 972 507.

UčenicixPištaline

 

U MZ Veliki Dubovik sve protiče u najboljem redu

 

Povjerenik Hašim Grošić,inače općinski vijećnik ,nas je informirao da u Velikom Duboviku život teče uobičajeno s obzirom da je tu većinom starija populacija.Sva domaćinstva su posjećena,svi mještani upoznati su i živom riječju o svim naredbama kojih se trebaju pridržavati,te o odluci Kriznog štaba općine Bosanska Krupa da se pomogne stanovnicima koji nemaju prava kretanja,kao i bolesnim i socijalno ugroženim.
Većina mještana je zbog udaljenosti od središta grada dobro snabdjevena s prehrambenim artiklima ,a još u četvrtak su svojim sumještanima podigli njihove redovne lijekove i kupili im što im nedostaje.Zdravstveno stanje mještana je dobro. “Svima pomažemo”,kazao je Grošić i dodao:
“Stojimo na raspolaganju najugroženijim kategorijama kao i ostalim stanovnicima a sve informacije i pomoć možete dobiti na br.telefona 061 368 183.“
Također je napomenuo da se na ovaj broj mogu javiti i oni koji se u zimskom periodu nalaze u gradu Bos.Krupa i spadaju u kategorije kojima je zabranjeno kretanje ili iz nekih drugih razloga nisu u mogućnosti da odu u prodavnicu,apoteku i slično.
„Učinimo ono što je u našoj moći,pazimo sebe i ostale i uzdajmo se Allahovu milost da nam olakša stanje u kojem se trenutno nalazimo“ rekao nam je na kraju razgovora povjerenik MZ-e Veliki Dubovik Hašim Grošić.

Hašim Vel.Dub

Dževada Štancl

 

Zadnji put promjenjen subota, 28 Mart 2020 13:30
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1642 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa