Dan nezavisnosti BiH u Bosanskoj Krupi: U petak svečana sjednica OV i obilazak šehitluka

petak, 21 Februar 2020 13:19

U petak, 28. februara, u organizaciji Općine Bosanska Krupa, Općinskog vijeća i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje, na prigodan način će se obilježiti 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupit će KUD „Grmeč“ i učenici osnovnih i srednjih škola.

Obilježavanje počinje tradicionalnim obilaskom spomen-obilježja i šehitluka na prostoru cijele općine. Okupljanje zvanica je u 10:00 sati kod Centralnog šehidskog spomen-obilježja, nakon čega će delegacije obići i spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci, a zatim šehitluke u Jezerskom i Pištalinama.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa održat će se u Domu kulture s početkom u 18:00 sati. Prigodnim referatima obratit će se načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i predsjedavajuća Općinskog vijeća Elvira Mehić. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupit će horska sekcija Kulturno-umjetničkog društva „Grmeč“ i učenici osnovnih i srednjih škola.

U sklopu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, u Gradskoj galeriji u Bosanskoj Krupi nakon svečane sjednice bit će upriličena i posthumna izložba slika nastavnika Alage Isakovića.

Pozivaju se svi građani Bosanske Krupe da poprate predviđene aktivnosti i na taj način uzmu učešće u obilježavanju ovog izuzetno značajnog državnog praznika te tako odaju lično priznanje i poštovanje.

 

Protokol obilježavanja:

 

28. 2. 2020. god. (petak)

 

10:00 sati – Obilazak spomen-obilježja i šehitluka na prostoru općine Bosanska Krupa (okupljanje kod Centralnog spomen-obilježja)

18:00 sati – Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa

19:00 sati – Posthumna izložba slika nastavnika Alage Isakovića

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 441 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1556 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa