DVD Bosanska Krupa bogatije za još jedno prizanje

Radno-informativni sastanak predstavnika profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih jedinica s prostora USK-a održan je u Bosanskoj Krupi, na temu novih nacrta o uredbama o uniformama u profesionalnom i dobrovoljnom vatrogastvu kao i o inicijativama organiziranja Federalnog vatrogasnog saveza.

O problemima dobrovoljnih vatrogasnih društava, ali i o statusima i problemima profesionalnih vatrogasnih jedinica, pričao je docent doktor Bajro Imširović, profesor sigurnosti.

Rad DVD-ova u BiH, profesionalnih vatrogasnih jedinicama, o mogućim inicijativama organiziranja Federalnog vatrogasnog saveza i udruženja te o rješenjima u profesionalnom i dobrovoljnom vatrogastvu ključne su teme ovog sastanka, gdje gospodin Imširović ističe da inicijativa dopuna odnosno izrade novih zakona iz oblasti i zaštite od požara u vatrogastvu je između ostalog jedna od ključnih tema.

Takođe, dobrovoljno vatrogasno društvo Bosanska Krupa je dobilo još jedno priznanje, a osnovu završene nagradne akcije pokrenute od strane „FIRE TRADE“ d.o.o iz Srebrenika pod nazivom „BH VATROGASAC GODINE – 2019“ , gdje je Kenan Mulalić, iz DVD Bosanska Krupa izabran za vatrogasca godine s prostora BiH. Kenan je kandidiran od strane svojih kolega na društvenim mrežama, gdje je glasanje i organizirano. Nagradu je dobio Fikret Križevac, starješina PVJ Kalesija, koji je također ponio laskavu titulu. Mulalić ističe da je zahvalan i zadovoljan nagradom i da je ovo samo poticaj da se više radi i srčanije posveti ovom humanom pozivu.

Elma V.

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 03 Februar 2020 14:05
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1456 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa