Printaj ovu stranu

Ramazanski Bajram u utorak, 4.juna

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Ramazanski Bajram u utorak, 4.juna

Muslimani u BiH, kao i širom svijeta, sutra dočekuju Ramazanski bajram, jedan od dva najveća muslimanska praznika kojim se obilježava kraj mjeseca ramazana, odnosno posta. Centralna bajramska svečanost bit će održana u Sarajevu u Gazi Husrev-begovoj džamiji. Bajram-namaz će imamiti i bajramsku hutbu održati reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Na području Medžlisa islamske zajednice Bosanska Krupa Bajram namaz klanjat će se u utorak, 4.juna u 5,49 sati u 25 džamija i u Sali MSŠ “Safet Krupić“ u Bosanskoj Krupi.                                                                                                        

Drugi dan Ramazanskog bajrama muslimani u BiH tradicionalno obilježavaju kao Dan šehida.                                                                                   

U organizaciji Općine Bosanska Krupa, Organizacije porodica šehida i poginulih boraca i Medžlisa IZ, Dan šehida kao i ranijih godina bit će obilježen i u Bosanskoj Krupi. Tim povodom delegacije će obići spomen-obilježja u Bosanskoj Krupi i Bosanskoj Otoci, te šehidska mezarja „Soline“ u Jezerskom i „Ometaljka“ u Pištalinama gdje će se od 10,00 sati pred duše poginulih boraca bosanskokrupske općine proučiti Jasin.                          

Za sve one koji žele obići mezarja i prisustvovati učenju Jasina obezbijeđen je prevoz. Autobus iz Bosanske Krupe (autobusna stanica) i Bosanske Otoke (motel „Una“) kreće u 09,00 sati, a iz Šabića, Velikog Badića i Arapuše u 08,30 sati.

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 557 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости