U KABINETU GRADONAČELNIKA BOSANSKE KRUPE UPRILIČEN PRIJEM ZA ČLANOVE SLUŽBE ZA SPAŠAVANJE NA VODI I POD VODOM

Danas je u Kabinetu gradonačelnika Bosanske Krupe upriličen prijem za članove Kanu kluba Kormoran koji je ujedno i Služba za spašavanje na vodi i pod vodom grada Bosanska Krupa.

Gradonačelnik Armin Halitović iskoristio je ovu priliku da se u ime Grada Bosanska Krupa i u svoje lično ime svim članovima Službe za spašavanje na vodi i pod vodom još jednom zahvali za njihovu požrtvovanost i doprinos tokom proteklih dana. 

„Danas smo u Gradskoj upravi primili momke iz KK Kormoran, koji su u sastavu Jedinice za spasavanje na vodi i pod vodom, a koji su tokom cijele prošle sedmice učestvovali u potrazi za našim Adom Fajićem koji je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći. U vrlo teškim uvjetima, visokim vodostajem i mutnom rijekom Unom, niskom vanjskom i temperaturom Une dali su maksimalan doprinos da se ova potraga okonča. Pored iskazivanja zahvalnosti za požrtvovanost i doprinos, također smo razgovarali i o nabavci nove opreme za potrebe Jedinice kako bi bili sigurniji i efikasniji. Iskreno se nadamo da neće biti potrebe u budućnosti za ovakvim intervencijama“ izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Armin Halitović. 

Podsjećamo da su 12. novembra građani Bosanske Krupe ostali šokirani viješću da se u Bosanskoj Otoci dogodila saobraćajna nesreća gdje je naših pet sugrađana vozilom sletilo u rijeku Unu. Nažalost, ova nesreća završila je tragično za dva naša sugrađanina, Nedžada Mujagića i Adnana Fajića. Vozilo je locirano isti dan, a u njemu je pronađen rahmetli Mujagić, dok se za rahmetli Fajićem nastavilo tragati u narednim danima. Iako su uvjeti i vidljivost pod vodom bili izuzetno loši, Služba za spašavanje zajedno sa Policijskom upravom Bosanska Krupa nije odustajala i nastavila je potragu pod vodom i na vodi. Potrazi na obalama rijeke Une pridružili su se i brojni građani našeg grada. Nakon pet dana potrage, 17. novembra, ronioci Službe za spašavanje uspjeli su pronaći tijelo nesretno stradalog Fajića oko 200 metara od mjesta nesreće. 

 

Kabinet gradonačelnika Grada Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 90 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1666 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa