Bosanska Krupa: Održan sastanak za realizaciju projekta snimanja dokumentarnog filma o 511.slavnoj brdskoj brigadi

Danas je u Kabinetu gradonačelnika Bosanske Krupe održan sastanak povodom realizacije projekta snimanja dokumentarnog filma o 511. slavnoj brdskoj brigadi.

Ideju i želju za snimanjem dokumentarnog filma o 511.slavnoj brdskoj brigadi izrazio je gospodin Davide Mendeni, državljanin Italije, koji je na Univerzitetu u Milanu, Fakultet humanističkih nauka, smjer historija, diplomirao na temu „511.slavna brdska brigada u odbrani Bosanske Krupe“. U pratnji gospodina Mendeni bili su i članovi ekipe koja će snimati dokumentarni film Marco Tonolli, Chiara Cuter i Luca Matassoni, te Daniele Socciareli, predstavnik organizacije IPSIA, koja je referentna tačka ovog konteksta međunarodne saradnje i koja će pružati podršku ovoj mladoj ekipi autora tokom cijelog trajanja projekta. 

Gradonačelnik Armin Halitović zahvalio se ovom prilikom članovima filmske ekipe, te izrazio punu podršku projektu snimanja dokumentarnog filma o 511. slavnoj brdskoj brigade. 

Pored gradonačelnika Bosanske Krupe, sastanku su prisustvovali i veterani 511.slavne brdske brigade Husnija Avdagić, Edin Pašalić, Asmir Hadžipašić, Arif Badnjević i Emir Sedić, te Asim Hadžić, koji su se filmskim autorima iz Italije stavili na raspolaganje kao podrška u bilo kojoj fazi snimanja dokumentarnog filma.

Filmska ekipa će u narednih 10 dana obići sve značajne lokacije na području grada Bosanska Krupa, te izvršiti potrebne pripreme kako bi se početkom naredne godine pristupilo snimanju dokumentarnog filma. Cilj je, kako kažu, rekonstruisati historiju i prikazati herojsku borbu i doprinos 511. slavne brdske brigade u odbrani Bosanske Krupe i Bosne i Hercegovine. 

 

Kabinet gradonačelnika Grada Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 80 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1793 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa