Muftija Kudić posjetio Medžlis IZ Bosanske Krupe i gradonačelnika Halitovića

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa rukovodiocem Službe za vjerske poslove i obrazove mr. Haris-ef. Veladžićem je posjetio Medžlis Islamske zajednice Bosanska Krupa, gdje su ih dočekali glavni imam Muhamed-ef. Begić i predsjednik Medžlisa g. Amir Mehić.

Nakon sastanka u sjedištu medžlisa, akteri tog sastanka su posjetili gradonačelnika Bosanske Krupe g.Armina Halitovića. Brojne su se teme našle na stolu i jedne i druge posjete, a muftija Kudić je iskoristio priliku da upozna gradonačelnika Halitovića o skorom otvorenju rekonstruisane zgrade Muftijstva bihaćkog u čijoj rekonstrukciji je učestvovala i Gradska uprava Bosanske Krupe na čelu sa gradonačelnikom Halitovićem.

"Danas smo posjetili Medžlis Islamske zajednice Bosanska Krupa i sa glavnim imamom i predsjednikom razgovarali o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja ovog medžlisa i potpunoj implementacija pravilnika i drugih pravnih akata Islamske zajednice koji su namijenjeni medžlisima. Predstavljen nam je i izvještaj o administrativno-pravnom i finanskog djelovanja ovog medžlisa i izvještaj o vjerskim aktivnostima. Predstavili su i svoje aktivnosti na polju rješavanja sjedišta medžlisa koji bi trajno rješio poteškoće s kojima se susreće ovaj medžlis kada je u pitanju adekvatan prostor za rad. Zajedno smo posjetili i gradonačelnika Bosanske Krupe g. Armina Halitovića. Iskorisio sam priliku i pozvao ga na svečanost koju planiramo organizirati u decembru, ako Bog da. Također sam se još jednom zahvalio gradonačelniku na podršci u rekonstrukciji sjedišta našeg muftijstva, kao i za njegovu podršku u radu i aktivnostima Medžlisa IZ Bosanska Krupa. Ocijenili smo da dobra saradnja u dobrim projektima treba da bude naša vodilja i za naredni period." - istakao je muftija Kudić.

Muftijstvo bihacko

Gradonačelnik Bosanske Krupe g. Armin Halitović se zahvalio muftiji Kudiću na posjeti i razgovoru o konkretnim projektima. Istakao je da je Gradska uprava na čijem je čelu čini sve da bude od koristi građanima i organizacijama koje djeluju na terenu, a aktivnosti Islamske zajednice su od velikog značaja. Gradonačelnik Halitović se zahvalio Islamskoj zajednice na nekoliko važnih posjeta iz Rijaseta Islamske zajednice i Muftijstva bihaćkog nakon poplava koje su pogodile Bosansku Krupu i preko medžlisa pružili značajnu podršku građanima koji su pretrpjeli štete u pomenutim poplavama. Istakao je svoje očekivanje da će Gradska uprava, Islamska zajednica i naš narod zajedno izgraditi Islamski centar u Bosanskoj Krupi, koji će odgovoriti zahtjevima naših građana za jednim multifunkcionalnim objektom gdje će se održavati brojne aktivnosti našeg medžlisa i da će Medžlis konačno dobiti adekvatan prostor za rad.

(Muftijstvo bihaćko)

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 119 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1174 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa