Dan veterana policije obilježen u Bosanskoj Krupi

U povodu obilježavanja “19. septembra – godišnjice mobilizacije rezervnog sastava policije MUP-a RBiH” predstavnici Udruženja veterana ratnog sastava policije SJB Bos.Krupa položili su danas cvijeće na centralno spomen obilježje i učenjem fatihe prisjetili se presudnih odluka, neposredno pred agresiju na BiH i Bosansku Krupu, ali i saborce koji su se kao pripadnici policije prvi stavili na raspolaganje za spas naroda i odbranu domovine i koji su svoje živote na tom putu položili. Ovaj dan je bitan, jer je 19.septembra 1991.godine Predsjedništvo RBIH, na prijedlog ministra Avde Hebiba, donijelo odluku da mobiliše rezervni sastav milicije sa ciljem sprečavanja eventualnih nemira u BiH što je u svom kratkom, ali jezgrovitom govoru istakao predsjednik udruženja Jasmin Hasanović. Među prisutnima koji su danas položili cvijeće i proučili fatihu su bili i ratni načelnik SJB Bos.Krupa Jadranko Šaran, gradonačelnik Armin Halitović, ispred Vlade USK savjetnik premijera Mustafe Ružnića Samir Jašaragić, načenik V PU Bos.Krupa Amel Kozlica, komandir PS Bos.Krupa Omer Tahirović kao i brojni veterani policije , ali i sadašnji aktivni policajci. Kako je u izjavi za RadioBK kazao Jasmin Hasanović osim navedenog, angažovanje rezervnog sastava, uz aktivni sastav SJB Bosanska Krupa, pokazalo se, bila je vrlo dobra odluka, jer su upravo oni uz pripadnike Patriotske lige bili prvi stub odbrane kada je izvršena agresija na naš grad čime su ovi ljudi uložili svoj napor i znanje i usporavali prodor, u oružanju, daleko nadmoćnijeg neprijatelja, a sve sa ciljem kako bi se narod uspio izvući na lijevu obalu Une i spas potražiti u slobodnim dijelovima naše domovine tog aprila 1992.godine.

Ponosni na na pripadnike Stanica javne bezbjednosti Bosanska Krupa ističemo da su 6.aprila 1995.godine odlikovani najvišim ratnim kolektivnim priznanjem „ZASTAVA MUP-a RBIH“ – jedina u Unsko-sanskom kantonu i jedna od tri u Republici Bosni i Hercegovini. Od strane MUP-a Republike BiH 10 policajaca Policijske stanice Bosanska Krupa odlikovano je „Zlatnom policijskom zvijezdom“ a trojica „Srebrnom policijskom zvijezdom“.

Inače, centralna manifestacija obilježavanja Dana veterana policije ove godine je u Goraždu. Prošle godine, podsjećamo, Bosanska Krupa je bila domaćin ovog događaja.

Renata Stijelja

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1973 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa