Članak je filtriran: Oktobar 2021

U Bosanskoj Krupi u nedjelju je održano kantonalno takmičenje u odbojci za djevojčice, na kojem je učestvovalo 9 klubova, oko 100 djevojčica mladjeg uzrasta, u kategorijama godišta 2008/09 i godište 2010/11. Obzirom da je ovo mini odbojka, igralo se na četiri terena, a u cjelodnevnom druženju i dobroj igri, najbolje su bile odbojkašice Velike Kladuše u kategoriji 08/09 godište, druge su bile djevojke i Cazina a treće iz Bihaća. U kategoriji 10/11, prve su bile odbojkašice Bosanske Krupe, druge iz Sanskog Mosta a treće iz Bužima.

Organizator ovog takmičenja je OK 'Krušnica', a kako navode iz ovog kluba, odmah poslije ovog takmičenja počinju pripreme djevojčica za naredno takmičenje koje će se održati u Ključu. Divan jesenji dan poslužio je ove mlade sportašice, pa su tako, sem odličnog sportskog dana, sunčano vrijeme iskoristile i za druženje vani, ispred Prve i Druge osnovne škole ,gdje se takmičenje i održalo.

Elma Velić

Objavljeno u SPORT

Jutros je učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća, na Centralnom spomen obilježju u Bosanskoj Krupi, otpočelo obilježavanje bitke Ostružnica '94. Ove godine mnogobrojni građani okupili su se na Spomen obilježju te krenuli na marš prema Ostružnici, gdje se prigodnim programom, kako ističu iz organizacije, obilježeva ova bitka. Forsiranje rijeke Une, te 94 godine i oslobađanje Ostružnice, značilo je mnogo za sve buduće bitke koje su se vodile na ovom prostorima, a učesnici ove bitke, koji su i u organizaciji ovogodišnjeg programa, ističu da je svako obilježavanje neophodno, da je istrajnost i sjećanje od ključnog značaja i da sjećajući se na one koji su svoje živote dali za ovaj kraj, na one koji su bezrezervno svojim tijelima branili našu domovinu, na bitke kao što je ova, može da opstane sloboda kojoj svi težimo.
Marš Ostružnica 94 je krenuo ispred Spomen obilježja u 8h, preko Zelenih otoka do Broda vitezova u Mašićima, gdje je održan historijski sat, a potom prema Ostružnici gdje je održan prigodan program. Prisutnima su se obratili načelnik Armin Halitovic, koji je istakao značaj prisustva djece i omladine, u očuvanju kulture sjećanja i pamćenja, kao i vrednovanje ovih događaja kao prioriteta svih nas, koje treba podržavati i posjećivati.
Ratne starješine 505.Viteške i 511.Slavne, Sead Jusić i Husnija Avdagić, evocirali su uspomene na ona vremena, kad su najteže vojne i ljudske zadaće neupitno izvršene i kad se borba za ognjište i dom najsrčanije borila. Nermin Šabić zahvalio se ispred organizatora, a potom su dodijeljene zahvalnice načelniku Arminu Haliloviću, načelniku Bužima Mersudinu Nanicu, planinarskom društvu Grmeč, džematskom odboru Ostružnica, Esmiru Velagiću, Safeti Šabić i Feridu Gerziću. Ručkom i zajedničkim druženjem završilo je obilježavanje bitke Ostružnica 94, gdje su učesnici, i mlađi i stariji, prepješačili i obišli sve tačke tadašnjeg vojničkog puta.
Podsjećamo, bitka je to koja je vođena u sadejstvu 505. Viteške brigade , 511. Slavne brigade i pripadnika Policijske stanice Bos.Krupa krajem oktobra 1994. godine. Forsiranjem rijeke Une plan je bio uspostaviti mostobran i spojiti se sa ostalim jedinicama 5. Korpusa koje su napredovale iz pravca Velikog Radića. U akciji koja je trajala nekoliko dana nanešeni su ogromni gubici agresoru, a živote su izgubila 23 borca viteške brigade.
Elma V.

Objavljeno u VIJESTI

U protekla 24 sata u USK testirano je 147 uzoraka, a koronavirus je registrovan u 30 slučajeva.
U Bihaću je registrovano Bihać 19 novozaraženih, Cazinu pet, u Bosanskoj Krupi i Velikoj Kladuši po dva nova slučaja, a u Bužimu i Bosanskom Petrovcu po jedan.

Na infektivnom odjelu hospitalizirana su 33 pacijenta, osam ih je na intenzivnoj njezi.

Registrirana su i dva smrtna ishoda. Riječ je o dvije ženske osobe, iz Bužima ( 1945.) i Ključa (1942.god.)
Izvor: rtvusk

Objavljeno u KORONAVIRUS
nedjelja, 31 Oktobar 2021 07:42

BiHAMK - od sutra obavezna zimska oprema

Posjedovanje obavezne zimske opreme bez obzira na vremenske uslove obavezno je u periodu od 01. novembra tekuće do 01. aprila naredne godine za sva motorna vozila izuzev svih motocikala (L kategorija) i traktora (T i C kategorije).

Zimska oprema podrazumijeva:

a) pneumatike za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na svim točkovima vozila ili

b) pneumatike za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na pogonskim točkovima i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije pripravne za postavlјanje na najmanje dva pogonska točka ili

c) pneumatike za lјetnu upotrebu na svim točkovima s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije pripravne za postavlјanje na najmanje dva pogonska točka.

Vreća pjeska i lopata za teretna vozila nisu više obavezni.

 

Stanje na cestama 31. 10. 2021. u 08 : 00 sati


Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Bosne, Spreče, Save, Drine, Vrbasa i Lašve.

Pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Danas do 20 sati, izvodit će se sanacioni radovi na željezničko-cestovnom prelazu u Podlugovima. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraćaj će se preusmjeriti na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klikotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE
nedjelja, 31 Oktobar 2021 07:01

Danas u BIH pretežno sunčano

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. Po kotlinama ima dosta magle.
Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C):
Sokolac -6;
Bugojno -2;
Livno -1;
Banja Luka 0;
Bijeljina, Grude, Ivan-sedlo, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 1;
Bihać, Prijedor i Zenica 2;
Gradačac 3;
Bjelašnica i Doboj 4;
Mostar 6;
Trebinje 8;
Neum 10°C.
Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 1hPa je veći od normalnog i opada.
PROGNOZA VREMENA ZA DANAS
Danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama prije podne će biti dosta magle koja se lokalno može i druže zadržati. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C.
U kotlinskom dijelu Sarajeva prije podne sa maglom. Sunčano u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C.
Izvor: FHMZ

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE

Prijevoz učenika osnovnih škola subvencionira Kantonalno ministarstvo obrazovanja dok su troškovi prijevoza srednjoškolaca u najvećem broju lokalnih zajednica isključivo na roditeljima.

Izuzetak su prema podacima Ministarstva obrazovanja Ključ, Bosanska Krupa i Bihać koji shodno svojim odlukama sufinansiraju autobuske karte određenim kategorijama učenika.

Cijene prijevoza nisu beznačajne. Primjera radi za mjesečnu kartu iz prigradskog naselja Vrsta, koje je od Bihaća udaljeno 12 kilometara, potrebno je izdvojiti 78 maraka. Iz pet kilometara udaljenog Pokoja do Bihaća karta košta 35 maraka.

U Udruženju prijevoznika „BUS“ tvrde da su cijene učeničkih karata na nivou onih u većini drugih kantona i kako navode, niže u odnosu na Konjic ili Travnik. Najavljuju da će zbog rasta cijena goriva i nelojalne konkurencije skoro sigurno doći do određenih korekcija cijena.

Izvor: rtvusk

Objavljeno u VIJESTI

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovano je 999 slučajeva zaraze koronavirusom, a od posljedica uzrokovanih infekcijom preminulo je 30 osoba.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 2.170 uzoraka, od čega su 643 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada je testirano ukupno 915.146 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 162.506 osoba.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminulo je 12 osoba i to iz Zapadnohercegovačkog, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Kantona Sarajevo, dok su tri smrtna ishoda prijavljena retroaktivno.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 6.411.

U bh. entitetu Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа izvršеnо је tеstirаnjе 888 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi kоrоnаvirus (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 322 оsоbе.

Rаdi sе о 139 muškаrаca i 183 žеnе, оd kојih је 61 mlаđе, 179 srеdnjе i 82 stаriје živоtnе dоbi.

Prеmа mјеstu prеbivаlištа, 81 оsоbа је iz Bаnjаlukе, 38 iz Trеbinjа, 29 iz Biјеljinе, 21 iz Grаdiškе, 16 iz Bilеćе, 13 iz Lаktаšа, 12 iz Kоzаrskе Dubicе, 10 iz Zvоrnikа, dеvеt iz Priјеdоrа, pо оsаm iz Dоbоја i Nеvеsinjа, sеdаm iz Ribnikа, pо šеst iz Mоdričе i Ugljеvikа, pо pеt iz Gаckа i Prnjаvоrа, pо čеtiri iz Brоdа, Pаlа, Pеtrоvа, Srpcа, Srеbrеnicе i Šаmcа, tri iz Čеlincа, pо dviје iz Dеrvеntе, Mrkоnjić-Grаdа, Fоčе i Šipоvа i pо јеdnа iz Bеrkоvićа, Vlаsеnicе, Vukоsаvljа, Istоčnе Ilidžе, Istоčnоg Nоvоg Sаrајеvа, Kоstајnicе, Lоpаrа, Ljubinjа, Milićа, Оsmаkа, Rudоg, Tеslićа i Čајničа.

U pоsljеdnjа 24 sata Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеno је 18 smrtnih slučајеvа. Rаdi sе о 12 muškаrаcа i šеst žеnа, srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi оd kојih su čеtiri оsоbе iz Dоbоја, pо dviје iz Bаnjаlukе, Vlаsеnicе i Mоdričе i pо јеdnа iz Nоvоg Grаdа, Grаdiškе, Priјеdоrа, Zvоrnikа, Tеslićа, Trеbinjа, Kоtоr Vаrоši i Šipоvа.

Dо sаdа је u Rеpublici Srpskој pоtvrđеnо 82.867 slučајеvа kоrоnаvirus, а prеminule su ukupnо 4.723 оsоbе kоd kоје је pоtvrđеn tеst nа kоrоnаvirus.

Rеpublici Srpskој, tеstirаno je ukupnо 340.668 оsоba.

Ukupаn brој hоspitаlizоvаnih u Rеpublici Srpskој је 601, u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе 195, а u оstаlim bоlnicаmа 406. Nа rеspirаtоru je 56 оsоba (31 u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, 25 u оstаlim bоlnicаmа).

U Rеpublici Srpskој pоd zdrаvstvеnim nаdzоrоm trеnutnо su 6.454 оsоbе.

Danas su u Brčko distriktu BiH registrirana 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, a nije bilo registriranih novih smrtnih slučajeva.

 

Izvor:federalna.ba/AA

Objavljeno u KORONAVIRUS

Prema aktuelnim informacijama iz Zavoda za javno zdravstvo USK-a, na bazi testirana 134 uzorka, na području našeg kantona registrovano je 15 novozaraženih.

U Bihaću je registrovano osam novozaraženih, u Velikoj Kladuši dvije, te po jedna u Bosanskoj Krupi, Cazinu, Ključu, Bužimu i Sanskom Mostu.

Na Infektivnom odjelu hospitalizirana su 32 pacijenata, od kojih je sedam na intenzivnom liječenju.
Izvor:rtvusk

Objavljeno u KORONAVIRUS

U noći sa 30. na 31. oktobar počinje zimsko računanje vremena, a u 3 sata nakon ponoći večeras treba pomjeriti kazaljke na satu.
U 3:00 sata kazaljke na časovnicima treba vratiti jedan sat unazad, odnosno na 2:00 sata, a što je u skladu sa Zakonom o računanju vremena. U noći kada se vraćaju kazaljke ljudi će, pak, moći spavati jedan sat duže.

Vraćanjem na zimsko računanje vremena sunce će ranije izlaziti, ali i zalaziti, pa će dani imati manje svjetla u popodnevnim satima.

Ljetnje računanje vremena počinje posljednjeg vikenda u martu, a završava se posljednjeg vikenda u oktobru.
Izvor: klix.ba

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE

Jutros je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano vrijeme. U ostatku zemlje preovladava magla ili niska naoblaka.
Temperature zraka u 08 sati (°C):
Sokolac -4;
Livno -2;
Bugojno -1;
Ivan-sedlo, Sarajevo-Bjelave 0;
Bihać, Grude, Sanski Most, Srebrenica 1;
Banja Luka, Prijedor 2;
Doboj, Gradačac, Zenica 3;
Bjelašnica 5;
Mostar, Trebinje 8;
Neum 12;
Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano opada.
PROGNOZA VREMENA ZA DANAS
Danas će u Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove preovladavati magla ili niska naoblaka, koja se može zadržati veći dio dana. U ostatku zemlje sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 21 °C.
U Sarajevu prije podne magla. Poslije podne se očekuje sunčanije vrijeme. Dnevna temperatura oko 10 °C.
Izvor:FHMZ

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE
Stranica 1 od 13

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1138 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa