BOSANSKA KRUPA: MEĐUOPĆINSKI BICIKLISTIČKI MARATON U SUBOTU 18. JUNA

U subotu, 18. juna, održat će se Međuopćinski biciklistički maraton. Okupljanje učesnika je od 8:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića u Bosanskoj Krupi, a start maratona planiran je u 9:00 sati. Povratak učesnika biciklističkog maratona planiran je u 16:00 sati.

Međuopćinskog biciklističkog maratona zajednički organizuju Grad Bosanska Krupa i Opština Krupa na Uni u okviru projekta „Međuopćinska biciklistička staza općina Bosanska Krupa i Krupa na Uni“ koji se financira sredstvima Vijeća Evrope u okviru Programa za izgradnju povjerenja. Inicijativa je ovo i rezultat sastanka sa delegacijom Odjela za izgradnju povjerenja Vijeća Evrope.

U okviru projekta formirana je međuopćinska biciklistička staza dužine 52,8km, s ciljem promocije turističke ponude i prirodnih ljepota obje općine. Cjelokupna staza obilježena je putokazima, a duž staze postavljeno je šest odmarališta za sve one koji se odluče voziti stazom. Detaljan opis rute može se naći na web stranici www.visitbosanskakrupa.ba ili na sljedećem linku https://www.outdooractive.com/en/route/mountain-biking/meduopcinska-biciklisticka-staza/242523051/?share=%7Ezt4sooha%244ossyaau.

 

Prijavu učešća potrebno je izvršiti na sljedećem linku https://my.forms.app/kesurban-xboskrupa/prijava-za-medjuopcinski-biciklisticki-maraton.

 

 

 

Kabinet gradonačelnika Bosanske Krupe

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 162 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 3016 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa