Od sutra kreću aktivnosti na obilježavanju 100 godina NK“Sloga“

Ove godine Otočani obilježavaju stotinu godina postojanja nogometnog kluba „Sloga“.

Kako bi se ovaj izuzetan jubilej obilježio onako kako i zahtjeva stotinu godina postojanja formiran je organizacioni odbor koji je izradio plan niza aktivnosti, a sredstva da bi se sve i finansijski iznijelo obezbijedio je grad Bosanska Krupa u iznosu od 30 000 KM. Brojni su sportski i kulturni sadržaji koji će nas tokom cijelog ljeta podsjećati i upoznavati sa nastankom i radom ovog kluba koji je osnovan sada već daleke 1922.godine.

Jedna od aktivnosti kojom se počinje, možemo slobodno reći, tromjesečnim projektom jesu „Dani otvorenih vrata Sloge“ koji starta sutra od 10 sati na stadionu Sloge. U ovoj prvoj aktivnosti učešće će uzeti OŠ“Otoka“ sa oko 230 djece, različitog uzrasta, koji će podijeljeni u „timove „ igrati najvažniju sporednu stvar na svijetu. Predvidjeno je i kratko obraćanje organizatora kako bi se ozvaničio početak aktivnosti kojima će se obilježiti ovaj veliki jubilej.

Tokom juna i jula mjeseca predvidjene su sportske aktivnosti odnosno turniri najmladjih selekcija pa do aktivnih klubova iz lige, veterana i dijaspore koja takodje učestvuje i u organizaciji, dok je august mjesec rezervisan za promociju monografije gdje će biti sabrana do sad sačuvana historija NK“Sloga“ zatim Svečana sjednica Skupštine kluba, ali i poslastica na kraju nogometna utakmica NK“Sloga“- Reprezentacija BiH. Obzirom da još uvijek nisu poznati svi datumi održavanja planiranih aktivnosti istaći ćemo one koji nas očekuju u junu mjesecu:

11.06.- Turnir za predpionire i pionire

15.06 -   Malonogometni turnir „100 godina NK Sloga“

16.06

17.06.

18.06. - Turnir za kadete

Prvu loptu u Otoku, prema priči koja živi medju Otočanima, donio je učitelj u mjesnu školu. Prva utakmica u Bosanskoj Otoci održana je u augustu 1922.godine izmedju Otočana i radnika, inžinjera i tehničara koji su dolazili na rad iz Češke,Madjarske, Austrije , a koji su sobom kao neizostavni rekvizit nosili loptu. Svoje igralište dobili su zahvaljujući porodici Stanka Tajića na svima poznatim „Barama“, a prvu utakmicu odigrali su sa ekipom „Meteor“ iz Bosanske Krupe 1923.godine.

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 176 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1703 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa