Održan turnir u malom nogometu ‘Mom gradu’

U sklopu septembarskih dana slobode, u nedjelju je održan malonogometni turnir ‘Mom gradu’ na SRC Ade, u organizaciji nogometne škole "Feniks". Kako ističu iz ove omladinske škole nogometa, ovo je poklon Bosanskoj Krupi na njen rođendan, ali i afirmacija fudbala na USK, jer su ucestvovali najmlađi fudbaleri, godište 2014/15.

Mališana je bilo preko stotinu, koji su u punoj spremi i opremi, kao mali profesionalci, igrali fudbal, zabavljali se i družili, jeli i pili i svi odnijeli kući medalje, a neki i pehare i pobjednička priznanja.

Čitava nedjelja je bila rezervirana samo za fudbal, a Avdo Mahić, koordinator nogometne škole Feniks, kaže da su učesnici ovog puta bili iz Cazina, Sanskog Mosta, Bihaća i Bosanske Krupe te da je ovaj turnir specifično organiziran za ovaj uzrast budući da su ovo najmlađi uzrasti i da nemaju mnogo prilike da se takmiče. Tako se, kaže, vrši i promocija i afirmacija fudbala na našem kantonu, ali i pripremaju naredne generacije za sve ono što dolazi.

Osvajači ovog turnira su mali nogometaši iz OFK Bihać 1, drugi su OFK Bihać 2, treći je domaćin, NS Feniks dok su četvrti SF Dream team iz Sanskog Mosta. Samo visinom mali, ovi su fudbaleri zaista budućnost sporta i osvježenje za gledati, a iako tek 6 ili 7 godina, svojim karakterom su pokazali da se mogu nositi i s pobjedama i porazima, ali i s velikim takmičenjima kao što je ovo.

Ukratko, malonogometni turnir "Mom gradu" na SRC Ade u nedjelju, bio je prava mala karavana sporta, djetinjstva, ljepote fudbala I dobrog druženja.

Elma V.

Zadnji put promjenjen nedjelja, 19 Septembar 2021 19:39
Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1151 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa