Turnir Fikret Avdagic završen, Bratstvo prvo

U sklopu septembarskih dana slobode, održan je i memorijalni košarkaški turnir ‘Fikret Avdagić’, koji već tradicionalno okuplja omladinske košarkaške klubove s kantona, države, ali i regije, a igra se u čast svih pogunulih sportista iz 511.slavne, 5. Korpusa i Armije R BiH.
I ove godine, ovaj turnir okupio je mlade košarkaše iz Sanskog Mosta, Bihaća i Bosanske Krupe, a ekipa iz Gline, Hrvatska, nije uspjela doci zbog Covid restrikcija, koje su trenutno na snazi.
Pobjednici turnira su domaćini, košarkaši KK Bratstva, dok je drugi OKK Sanski Most, a treći je OKK Bihać.

Mladost, želja, adrenalin i dobra igra, obilježili su i ovaj turnir, gdje su ekipe igrale za koš razliku, ali i svaku utakmicu do zadnje kapi znoja.
Turnir je održan u sali mješovite srednje škole ‘Safet Krupić’, a problematika nedostatka sale, koja se proteže svake godine, i ove se pokazala kao ključna, problem koji više nema izgovora. Djece zainteresirane za košarku ima, entuzijasta ima, želje i volje ima, no nedostaje ta infrastrukturna baza, da bi se moglo napredovati. Jer kako navode iz košarkaškog kluba Bratstvo, održava se živa masa, treniranje djece koja vole i žele igrati ovaj sport, ali nedovoljno da bi kontinuitet zaživioi da bi se pokazali rezultati. Jer kad dečki dodju do određenog uzrasta, nemaju uslova da nastave i tu sve staje. Zid!!!

Ipak, entuzijastično, svake godina, KK Bratstvo se nada ipak nekom boljitku i svaku novu generaciju trenira i tretira kao da će moći igrati dok žele i imaju motivacije, a ne kad im se nametne (ne)uslovima da je njihova igračka karijera gotova.

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 600 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa