Printaj ovu stranu

10. MEMORIJALNI KUP U FLY FISHINGU – SEAD DŽIGUMOVIĆ “RAMBO”

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
10. MEMORIJALNI KUP U FLY FISHINGU – SEAD DŽIGUMOVIĆ “RAMBO”

Udruženje sportskih ribolovaca “Krušnica 1936” iz Bosanske Krupe, organiziralo je i ove godine Otvoreno prvenstvo u FlyFishingu/ Mušičarenju općine Bosanska Krupa.

Takmičenje već deseti put ove godine nosi naziv Memorijal Rambo Cup 2021 u čast tragično stradalog zaljubljenika u prirodu i ribočuvara Udruženja ribolovca Krušnica. 
 
Sead Džigumović Rambo bio je istinski zaljubljenik u prirodu a posebna opsesija mu je bila rijeka Krušnica na kojoj je bio zaposlen kao ribočuvar.Zbog njegovog odnosa prema prirodi,ponosno rijekama Uni i Krušnici ali i posla kojim se bavio Udruženje ribolovaca Krušnica odlučilo je da kao sjećanje na njega svake godine organizuje memorijalni turnir u fly fishingu,sportu u kojem je i sam imao veliki uspjeha i bio prvak Bosne i Hercegovine.
 
Kup je održan 12.09.2021. godine na rijeci Krušnici. Kotizacija za takmičenje je  iznosila 30,00 KM po takmičaru, a takmičenje se odvijalo u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Ekipu su brojala po 3 člana (takmičara). Takmičenje se odvijalo u 3 sektora (A,B,C). Lovilo se po 2 sata u svakom sektoru. 
 
Učešće uzelo 27 takmičara, 9 ekipa, a poredak je bio sledeći:
 
EKIPNO PLASMAN: 
 
1.GOBLENKA 
-Asim Hodžić 
-Huse Alidzanović
-Ramiz Sarađan 
 
2.UNA-RIVERSIDELODGE
-Vahid Hodžić 
-Elvin Alijanović
-Elvis Kadić 
 
3.UNA-SANA
-Sulejmanović Almir
-Murtić Džemaludin
-Pehadžić Sabahudin 
 
POJEDINAČNO PLASMAN:
 
1.Ramiz Sarađan
2.Elvin Alijanović 
3.Almir Sulejmanović 
 
NAJVEĆA RIBA:
 
-Elvin Alijanović, lipen 44cm
 
RadioBK
2
3
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 104 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости