Printaj ovu stranu

Treći memorijalni turnir ‘Suad Šarić – Putak’

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Treći memorijalni turnir ‘Suad Šarić – Putak’

NK Željezničar 1973 po treći put organizira Memorijalni nogometni turnir "Suad Šarić-Putak", koji će se održati 07. i 08.08. 2021. godine na stadionu Željezničar u Bosanskoj Krupi. Na turniru učestvuju četiri ekipe. Pored domaćina NK Željezničar, prisustvovaće i NK Vitez iz Bužima, NK Sloga iz Bosanske Otoke te GNK Bratstvo iz Bosanske Krupe.

Turnir počinje u subotu u 16h, obilaskom mezara Suada Šarića – Putka, učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća, dok će oficijelni dio početi od 16.30h, utakmicom između GNK Bratstva I NK Sloge. Istog dana će se igrati i utakmica između NK Željezničara i NK Viteza.

Drugi dan turnira predviđen je za utakmice za treće mjesto, utakmicu veterata te finale turnira koje će se igrati od 18h.

Dodjela zahvalnica i pehara je poslije finalne utakmice. Pokrovitelj ovog turnira je Općinski načelnik Armin Halitović i sportski savez općine Bosanska Krupa. Porodica rahmetli Suada pobrinula se da drugog dana turnira obezbjedi ručak pred njegovu dušu i osvježenje za sve ekipe.

NK Željezničar poziva sve ljubitelje sporta da u subotu i nedjelju obogate ovaj memorijalni turnir, podrže ekipe koje učestvuju, ali i simbolično se sjete Putka, koji je živio za ovaj klub, nogomet i upravo druženja kao što su ova.

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
новости Battlefiel4
портал недвижимости