topmenu[leoxhtml outline]

WmpFBTwitterinstagramIcon 

Kraljica Une ove godine u rukama Luke Španića iz Slovenije

Devetnaesta potraga za kraljicom Une uspješno je završena podjelom nagrada i zahvalnica. Sumirajući rezultate i samog takmičenja i rada udruženja, USR "Krušnica" je, žargonski rečeno, dobro zabacilo i izvuklo odličan ulov ove godine. Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja potraga za kraljicom Une je Luka Španić iz Slovenije, drugi je Aleksandar Kordić, a treći Fadil Ljubijankić. Nagradni fond ove godine iznosio je 2000KM sa popratnim nagradama sponzora.

Sedamnaest riba je uhvaćeno u prethodne dvije noći, a Una je i ovog puta pokazala da nije potrebna samo sreća u ribarenju, već vještina, strpljenje i spremnost.
Upravo to je i potvrdio pobjednik ovogodišnjeg takmičenja, Luka Španić.

- U Krupu dolazim već treći put u potragu za kraljicom. Ovaj put sam pobijedio i jako sam veseo zbog toga. Mogu da poručim svim takmičarima da je lov na mladicu jako zahtjevan. Svaki zabačaj treba da se smatra uspješnim. Treba biti spreman. U svakom trenutku. Ja sam sinoć imao spadanja, jer sam bio nespreman. Una je izuzetno teška voda. Ja pecam na Slovenskim rijekama, puno su lakše. Ovaj teren je dosta zahtjevan i treba dosta koncentracije ali i sreće da se pobjedi! – kazao je Španić.

Organizator je istakao da je zadovoljstvo upravo u tome što su takmičari otišli kućama zadovoljni i sretni, što su ispunili ciljeve kako takmičenja tako i onoga što udruženje radi. I pored portage za kraljicom Une, USR "Krušnica" je ovaj vikend imalo još i ulogu domaćina u flyfishing prvenstvu BiH, odnosno mišičarenju , na rijeci Krušnici, gdje su pripremili stazu i potrudili se domaćinski da ovo prvenstvo bude jedno od najboljih.

- USR je apliciralo da bude domaćin u fly ligi takmičenja u BiH. Naše je bilo da pripremimo stazu, hranu za učesnike te suce, a sve dalje ingerencije su u biti Sportskog saveza. Mi smo tu da im ništa ne fali i da sve protekne u fer i korektnom redu – ističe predsjednik USR "Krušnica" Admir Bajrić.


Bosanska Krupa ovog vikenda je doista pravi ribarski grad. Majice s motivima ribolova, odijela i štapovi za pecanje, šeširi s udicama i mnoštvo nekih novih lica ponovo je donijelo tu ljetnu atmosferu i poslije ovog zloglasnog virusa, razonodu za mnoge domaće, ali i strane ribare i ljubitelje ovog sporta.

Elma V.

Zadnji put promjenjen nedjelja, 27 Juni 2021 13:34
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 726 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa