Printaj ovu stranu

Potpisan Sporazum o dodjeli granta za implementaciju projekta „Misli o prirodi i čuvaj je“

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница

 

Dana 2.10.2020. godine u Ministarstvu za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša potpisan je Sporazum o dodjeli granta između Ministarstva i Ženskog nogometnog kluba „Željezničar 2011“ iz Bosanske Krupe.
Sporazum se odnosi na implementaciju projekta „Misli o prirodi i čuvaj je“ koji je pripremljen od strane uprave kluba.
Cilj projekta je stvaranje uslova za izlazak, djece i omladine, ali i starijih građana u prirodu, na način da se prirodni ambijent obala rijeke Krušnice osposobi kao izletište, izgradnjom staze za šetače i uređenjem obale koje podrazumijeva sadnju drveća i ukrasnog raslinja, te postavljanje klupa za sjedenje i kanti za otpad. Ukupna vrijednost projekta je 6.200,00 KM, od čega je klub iz vlastitih članarina obezbijedio dio sredstva u iznosu od 1.200,00 KM, a razliku sredstava u iznosu od 5.000,00 KM sufinancirat će Ministarstvo.
U ime Ministarstva Sporazum je potpisane od strane ministra Adnana Alagića, a u ime Ženskog nogometnog kluba „Željezničar 2011“ od strane predsjednika kluba Ekrema Bratića. Činu potpisivanja Sporazuma prisustvovala je i predstavnica upravnog odbora Ifeta Kadić, koja je izrazila zadovoljstvo što je podržan klub koji ne samo što okuplja žensku populaciju, zatim animira mlade da se bave sportom i zdravim načinom života, već u istom treniraju djevojke i iz drugih općina Unsko-sanskog kantona.
Rok za implementaciju projekta je tri mjeseca.

 

Izvor: Vlada USK

 

Ocijeni
(0 glasova)
новости Battlefiel4
портал недвижимости