Potpisan Sporazum o dodjeli granta za implementaciju projekta „Misli o prirodi i čuvaj je“

 

Dana 2.10.2020. godine u Ministarstvu za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša potpisan je Sporazum o dodjeli granta između Ministarstva i Ženskog nogometnog kluba „Željezničar 2011“ iz Bosanske Krupe.
Sporazum se odnosi na implementaciju projekta „Misli o prirodi i čuvaj je“ koji je pripremljen od strane uprave kluba.
Cilj projekta je stvaranje uslova za izlazak, djece i omladine, ali i starijih građana u prirodu, na način da se prirodni ambijent obala rijeke Krušnice osposobi kao izletište, izgradnjom staze za šetače i uređenjem obale koje podrazumijeva sadnju drveća i ukrasnog raslinja, te postavljanje klupa za sjedenje i kanti za otpad. Ukupna vrijednost projekta je 6.200,00 KM, od čega je klub iz vlastitih članarina obezbijedio dio sredstva u iznosu od 1.200,00 KM, a razliku sredstava u iznosu od 5.000,00 KM sufinancirat će Ministarstvo.
U ime Ministarstva Sporazum je potpisane od strane ministra Adnana Alagića, a u ime Ženskog nogometnog kluba „Željezničar 2011“ od strane predsjednika kluba Ekrema Bratića. Činu potpisivanja Sporazuma prisustvovala je i predstavnica upravnog odbora Ifeta Kadić, koja je izrazila zadovoljstvo što je podržan klub koji ne samo što okuplja žensku populaciju, zatim animira mlade da se bave sportom i zdravim načinom života, već u istom treniraju djevojke i iz drugih općina Unsko-sanskog kantona.
Rok za implementaciju projekta je tri mjeseca.

 

Izvor: Vlada USK

 

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1941 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa