Projekt poribljavanja staze Zeleni otoci vrijedan 2.000KM

srijeda, 26 Avgust 2020 10:44
FOTO: USR Krušnica FOTO: USR Krušnica

Upravni odbor USR Krušnica je u 2020.god. godine pokrenuo projekat Poribljavanje staze "Zeleni otoci" potočnom pastrmkom koji bi, kako je planirano, poboljšao stanje populacije pastrmke u Fly fishing reviru Zeleni otoci, a u cilju dugoročne brige i racionalnog iskorištavanja za sportski ribolov.

I tako su ribolovci Bosanske Krupe aplicirali na poziv Ministarstva privrede Unsko-sanskog kantona za sufinansiranje iz Budžeta sa pozicije Tekući transferi neprofitnim organizacijama sa projektom "Poribljavanje staze Zeleni otoci potočnom pastrmkom" na području općine Bosanska Krupa. Projekt je zadovoljio sve kriterije traženog konkursa i Fly fishing revir "Zeleni otoci" u centru Bosanske Krupe biće bogatiji potočnom pastrmkom u vrijednosti 2.000,00 KM.

To je i bila svrha poribljavanja da imamo rijeku Unu odnosno stazu "Zeleni otoci" bogatu ribom kako bi se dostigao puni riječni riblji kapacitet, što bi omogućilo sportskim ribolovcima i drugim zvaničnim organima da promovišu ribolov na vodi, rijeku Unu, grad Bosansku Krupu, naravno i turizam kao okosnicu razvoja.

Projekat sunfinansira Ministarstvo privrede USK, a implementira Udruženje sportskih ribolovaca Bosanska Krupa, odnosno vrijedni ribari volonteri članovi udruženja Krušnica iz Bosanske Krupe. Nakon projekta poribljavanja staze "Zeleni otoci" na području Bosanske Krupe, tačnije na rijeci Krušnici biće poribljeno, odnosno planira se sredstvima Elektroprivrede približno oko 20.000 komada mlađi potočne pastrmke u vrijednosti preko 6.000,00 KM pustiti u rijeku Krušnicu.

Ovim putem želimo se zahvaliti Vladi Unsko-sanskog kantona odnosno Ministarstvu privrede USK što su prepoznali projekat kao značajan za lokalnu zajednicu i Udruženje sportskih ribolovaca Krušnica kao odgovorno udruženje koje se brine na očuvanju ribljeg fonda rijeke Une.

Bistro!!

 

Izvor: USR Krušnica

Zadnji put promjenjen srijeda, 26 Avgust 2020 10:50
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 603 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 599 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa