I bosanskokrupski atletičari na ultra-maratonu „Izet Nanić“

ponedjeljak, 10 Avgust 2020 08:28

U okviru manifestacije „Slobodarski dani viteškog grada Bužima“, i ove godine,osmog dana ovog mjeseca je održan je tradicionalni ultra-maraton „Izet Nanić“ na kojem je učešće uzelo jedanaest učesnika iz Unsko-sanskog kantona.

Maratonci su put Bužima krenuli iz Bihaća, pretrčali su 52 km do Bužima,tačnije do spomen obilježja „Turbe Izeta Nanića.Proučili su Fatihu i poklonili se njima i svemu onome što danas uistinu jeste –sloboda za koji su založili život da bi mi mogli živjeti u miru,u svojim gradovima i domovima.

Na maratonu su učestvovali i pripadnici specijalne jedinice za podršku MUP-a USK-a, pripadnici policijske stanice Ključ, te brojni entuzijasti i ljubitelji maratona.

Maratonci 4 

„ Ovaj maraton je naša obaveza,naša mogućnost da odamo našu počast rahmetli generalu Nanića , poginulim pripadnicima 505. Viteške brigade, ali isto tako i njihovim saborcima i familijama s kojima se duboko suosjećamo i dijelimo njihovu bol.Na spomen obilježju nas je dočekao i brat rahmetli generala ,gospodin Mujaga i mi smo mu kazali- dok živimo nećemo stati,i naredne i svih budućih godina , trčaćemo ovaj maraton.Ove godine bilo nas je manje,jedanaest učesnika,od čega 7 iz Atletskog kluba „Svjetlost“ iz Bosanske Krupe,a razlog su propisane epidemiološke mjere.“- kazao je Samir Šabić,predsjednik ovog novoformiranog kluba.

Maratonci 2

Ultramaratonac iz Bosanske Krupe Samir Šabić nam je kazao da su u toku pripreme za održavanja atletskih utrka, polumaratona,a možda i maratona,u povodu obilježavanja „Septembarskih dana slobode“u Bosanskoj Krupi,a akcent će biti na najmlađim članovima i njihovim trkama Atletskog kluba „Svjetlost“.Napomenuo je da je upravo otvoren javni poziv za upis članova u ovaj atletski klub,te da će i veći dio njihovih aktivnosti biti posvećen odavanju dužne pošte značajnim ličnostima,brigadama i događajima iz odbrambeno-oslobodilačkog rata,kako se ne bi zaboravili i kako bi oni i njihova vojnička i oslobodilačka djela,bili dobra pouka za čuvanje naše domovine i njenih najvrijednijih dostignuća-života u slobodi i miru.

Maratonci 3

U sklopu manifestacije "Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2020", slijedeći dan,devetog augusta, kao nosilac organizacije –Rekreativno biciklistički klub Japodi ,po jedanaesti put je organizirao i biciklistički maraton Bihać- Bužim sa startom iz Bihaća do Bužima.U poslijepodnevnim satima učesnici biciklističkog maratona su prošli i kroz Bosansku Krupu. Propisana kvota od 100 učesnika je ispunjena,mada je interesovanje bilo još veće.Poštovane su sve preporuke Federalnog Kriznog štaba u vezi pandemije Covid-19.

Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 10 Avgust 2020 08:38
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 437 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2879 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa