Senaid Veladžić nastupio na najprestižnijoj svjetskoj smotri karatea

Na Svjetskm prvenstvu u karateu za kadete, juniore i U21 koje je ove godine ,od 23-27.oktobra , održano u Santijagu,glavnom gradu Čilea,velikoj državi Južne Amerike  na kojem je učestvovala i reprezentacija BiH.Ovaj svjetski događaj je protekao i u znaku pojačane bezbjednosti sportista zbog nemira i nereda na ulicama Santijaga ,pa su se s nestrpljenjem jednako očekivale vijesti i o rezultatima,ali i o sigurnosti takmičara.

Podsjetimo, na svjetsko prvenstvo u Čileu otputovala su 24 reprezentativca i reprezentativke BiH praćeni selektorima Željkom Zombrom i Borisom Jeličićem. Nastupali u 35 kategorija zajedno sa 1557 takmičara iz cijelog svijeta.

Među reprezentativcima koji su branili boje BiH,imali smo i uspješnog karatistu iz Bosanske Krupe.Svima znanog Senaida Veladžića.

U četvrtak 24.10.2019. u 9:00 prema južnoameričkom vremenu na samom otvoru prvenstva nastupio je Senaid Veladžić, član Karate kluba FENIKS iz Bosanske Krupe i prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji kate kadeti. U njegovoj kategoriji za medalje borilo se 48 takmičara. Nakon vrlo dobrog izvođenja kate GOJUSHIHO DAI, sudije su ocijenile njegov nastup i dale mu ukupno 20,68 bodova, što našem takmičaru, nažalost, nije bilo dovoljno da se plasira dalje i da se bori za svjetsku medalju. Ocjena koju je dobio za svoj takmičarski nastup je velika za naš grad,kao i na samu činjenicu da smo iz našeg malog grada imali predstavnika na ovoj najprestižnijoj smotri svjetskog karatea.

Karate klub FENIKS se iskreno zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli Senaidov odlazak na ovu smotru karatista, a posebno humanitarnoj organizaciji „20 KRUNA ZA ČOVJEKA iz Švedske“, načelniku Općine Bosanska Krupa gospodinu Arminu Halitoviću, te Sportskom savezu općine Bosanska Krupa na čelu sa predsjednikom Tarikom Halkićem.

Jer,za uspjeh na Evropskom ili svjetskom prvenstvu potrebno je dati sve od sebe kako bi se na tronu našla zastava tvoje domovine, ali potrebno je i nešto drugo. Naime, svaki uspjeh naših mladih karatista predstavlja ogroman finansijski teret za roditelje, klubove i lokalne sportske saveze. Takav je bio slučaj i mladog bosanskokrupskog karatiste Senaida Veladžića, koji nas iz godine u godinu oduševljava svojim novim sportskim uspjesima.

Senaid Veladžić je rođen 8. januara 2004. godine. Karate trenira od svoje četvrte godine, osvajač je brojnih medalja sa međunarodnih i domaćih takmičenja. Na Unsko-sanskom kantonu S, može se reći i u BiH, u svojoj je kategoriji je bez konkurencije. Nekoliko puta je proglašen Sportistom godine u Bosanskoj Krupi u dječijoj i kadetskoj konkurenciji. Tri puta dječiji prvak BiH, tri puta kadetski prvak BiH, juniorski viceprvak BiH, proglašen najuspješnijim kadetom USK, zabilježio je i 7. mjesto na Svjetskom kupu u Umagu.I povrh svega, Senaid je odličan učenik koji izvršava sve svoje obaveze.

S nestrpljenjem se očekuje povratak Senaida Veladžića kada ćemo saznati i sve one,zasigurno jedinstvene utiske koji u Bosansku Krupu nosi iz ove zemlje.

 

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 876 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1479 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa