Održan košarkaški turnir ''Fikret Avdagić''

Protekli vikend u Bosanskoj Krupi ispratili smo sportskim dešavanjima koja su na simboličan način završili Septembarske dane slobode i svaka sportska aktivnost na svoj način zabavila Krupljane. Pored gradskog derbija u nogometu te Biciklističkog maratona, memorijalni košarkaški turnir 'Fikret Avdagić' pružio je pravu poslasticu vještine, fer igre i dobre košarke, u organizaciji KK ''Bratstvo'' Bosanska Krupa.

Kadetski uzrasti, 2005 godište i mlađi, pokazali su da se ima na šta računati u budućnosti, ako ostanu ovdje, a njihovi treneri mogu zadovoljni da odu kućama, jer je svaka ekipa pokazala pravu vještinu. Na ovom turniru učestvovale su četiri ekipe, KK ''XXL Bosna'' iz Bihaća, KK ''Vodopad'' iz Jajca, KK ''Bihać'' iz Bihaća i domaćin KK ''Bratstvo''.
Mladi košarkaši ''Bratstva'' još jednom su pokazali kvalitetu i požrtvovnost i pobijedili sve tri utakmice koje su igrali u protekla dva dana i tako osvojili prvo mjesto na ovom turniru.

''Ovaj put smo pozvali ekipe iz Bihaća i Jajca. Turnir traje dva dana. Sistem je da igra svako sa svakim i potom je proglašenje pobjednika, zajednički ručak i povratak kući.'' – kazao je trener KK Bratstva,Ismet Alagić.

Košarkaši Bratstva su uvjerljivo bili prvi, dok su drugi bili KK ''XXL Bosna'' iz Bihaća a treći KK ''Vodopad'' iz Jajca. Amir Kulenović, trener KK Bihać, na ovaj memorijalni turnir, koji se u Bosanskoj Krupi organizira već četrnaesti put, doveo je relativno mladu ekipu koja je na ovom turniru osvojila četvrto mjesto.

''Rezultat nam je u potpuno drugom planu. Došli smo s generacijama 2006. i 2007. godištem. Radimo tek nepune dvije godine, druge ekipe duže i treniraju tako da očekujem da se zabavimo, da se djeca izigraju, da se druze i steknu i neka nova poznanstva, kao i ja lično'' – kazao je Kulenović.

Na početku turnira prisutnima se obratio i načelnik općine Armin Halitović, dok je turnir otvorio Husnija Avdagić, otac rahmeti Fikreta Avdagića.

Prije nego što je turnir počeo organizator i prijatelji su obišli mezarja Fikreta Avdagića koji je 1994. godine kao pripadnik 511. slavne poginuo u 24. godini života te Ervina Šahinovića koji je u trenutku smrti obnašao funkciju predsjednika kluba KK „Bratstvo“.

Elma Velić

Memorijalni turnir Fikret Avdagić 1

Memorijalni turnir Fikret Avdagić 2

Memorijalni turnir Fikret Avdagić 3

Memorijalni turnir Fikret Avdagić 4

Memorijalni turnir Fikret Avdagić 5

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 23 Septembar 2019 09:23
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 641 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1476 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa