Najmlađi nogometaši Bosanskoj Krupi za rođendan

U okviru Septembarskih dana slobode ,dana oslobođenja i rođendana grada ,u nedjelju se na terenu sportsko-rekreativnog centra „Ada“u Bosanskoj Krupi uspješno organizirao tradicionalni nogometni turnir ,treći po redu,pod nazivom „Mom gradu“.

Organizator turnira je bila nogometna škola „Feniks“ iz Bosanske Krupe pod pokroviteljstvom općine Bosanska Krupa,a učešće na turniru je uzelo 16 nogometnih škola iz gotovo svih gradova Unsko-sanskog kantona i još jedna ekipa iz opštine Prijedor.

Ispred nogometne škole „Feniks“ na svečanom otvaranju turnira mladima i njihovim roditeljima i građanima se obratio Avdo Mahić i rekao:

„Danas smo se tu okupili da odigramo turnir za Dan općine Bosanska Krupa.Tu je 1 ekipa iz općina Unsko-sanskog kantona u dvije generacije 2010. I 2011-te i ekipa Fudbalske škole „Crvene zvijezde“ iz Prijedora.Utakmice traju po trinaest minuta.Svjedočimo zanimvljivim utakmicama s dosta golova,ima mnogo fascinatnih situacija ovih malih čarobranjaka.Iz Bosanske Krupe su tri mlada pogona nogometaša:domaćin „Feniks“,Nogometna škola „Zmajevi“i ekipa Nogometne škole „Sloga“ iz Bosanske Otoke.Bihać su predstavile ekipe iz Nogometnog kluba „Kolibri“ i Omladinskog fudbalskog kluba Bihać,a Cazin ekipe tri škole:NŠ „talent“ Cazin,NK“Mladost-behar“ i Škole fudbala“Dijamant“.Iz Velike Kladuše na turniru „Mom gradu“ u Bosanskoj Krupi stigle su ekipe Nogometne škole „Lav“ i kako sam kazao-iz Prijedora ekipe NŠ „Crvena zvijezda“.Zadovoljni smo ,prezadovoljni i drago nam je da smo kao domaćini priredili ovakav dobro posjećeni turnir i mnogo onih koji su igrali danas i koji su tu igru pratili“.

S nekoliko rečenica dobrodošlice i zahvalnosti svim prisutnim na turniru „Mom gradu“se obratio i općinski načelnik Armin Halitović koji se zahvalio svim onim koji brinu o slobodnom vremenu najmlađih usmjeravajući ih da se bave sportom i svojim talentom i dobrim odgojem i vaspitanjem budu budući graditelji zdravog bosanskohercegovačkog društva.

Poslije cjelodnevnog takmičenja,sve do prvog sumraka na Sportsko-rekreacionog centra „Ada“ proglašeni su i najuspješniji mladi klubovi i pojedinci koji su se posebno istakli.

U kategoriji generacije 2010-tog godišta prvo mjesto je pripalo ekipi „Talent“ Cazin,druga je bila ekipa Feniksa iz Bosanske Krupe,a treća ekipa „Sloga“ iz Bosanske Otoke.Četvrto mjesto je uzela ekipa „Kolibri“ iz Bihaća.

Najbolji strijelac ove generacije je Eldar Oraščanin iz nogometne škole „Feniks“,najbolji igrač je Maid Salkić (Talent“-Cazin),a najbolji golman Šarić Faris,takođe iz nogometne škole „Talent“ Cazin.

Mladi nogometaši generacije 2011-te su poslije brojnih kvalifikacionih utakmica zaslužili sljedeći poredak : prvo mjesto OFK Bihać 2,drugi su i u ovoj grupi bili nogometaši Feniksa,a treće mjesto ove godine osvojila je ekipa „Talenta iz Cazina“.Četvrti su bili nogometaši OFK Bihać“ 1.

Najbolji strijelac ove generacije je Erol Velagić iz nogometne škole „Feniks“,najbolji igrač je Sean Harbaš iz OFK Bihać,a najbolji golman Saif Suisi iz nogometne škole „Feniks“ iz Bosanske Krupe.

Dževada Štancl

DSC 0694

DSC 0695

DSC 0696

DSC 0697

DSC 0705

DSC 0709

DSC 0716

DSC 0718

DSC 0720

DSC 0721

DSC 0733

DSC 0764

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 581 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1467 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa