Članak je filtriran: Septembar 2021

Epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini pa tako i na području općine Bosanska Krupa je pogoršana.
Prema podacima Doma zdravlja Bosanska Krupa trenutno su aktivna 22 slučaja koronavirusa, zabilježeno je 46 bliskih kontakata tako da je u izolaciji ukupno 68 osoba.

U Bosni i Hercegovini registrovano je još 324 novoobljelih od koronavirusa od 1.557 testiranih. Preminulo je 39 osoba. U Republici Srpskoj zabilježeno je 76 novih infekcija i 18 smrtnih ishoda a u Federaciji BiH 243 novih zaraženih i 18 preminulih. U Brčko distriktu BiH pet je novih slučajeva zaraze virusom korona, a preminule su tri osobe.
Izvor: bhrt/RadioBK

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da u proteklom periodu zabilježila slijedeće:

-Dana,17.09. u 12.00 sati disila se SN u Bosanskoj Krupi, regionalni put R 404A Orasi, 2 učesnika, materijalna šteta, prekršajni nalog na 1 vozača..

-Dana,17.09. u 23.30 sati disila se SN, Ljusina, regionalni put R 402 lokacija Krivodol, 1 učesnik, slijetanje s puta, vozač pod dejstvom alkohola, lišen slobode, materijalna šteta, prekršajni nalog na 1 vozača..

-Dana,18.09. u 20.10 sati disila se SN na lokalnom putu Ivanjska, 1 učesnik, materijalna šteta, prekršajni nalog na vozača..

-Dana,18.09. u 01.28 sati disila se SN, Ljusina, regionalni put R 402, 1 učesnik, materijalna šteta, udar vozilom u ugostiteljski objektat ¨Ibrahimović¨, prekršajni nalog na 1 vozača..

-Dana,19.09. u 22.10 sati disilo se narušavanje JRiM u Bosanskoj Otoci, UL Čaršija objekat UG ¨Sloga¨, fizički napad 1 lica na drugo, lice lišeno slobode i zadržano, šrelršajni nalog na 1 lice.

 

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

 

Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 119 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić”je bilo upućeno 7 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

 

JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.

-Danas ima planski prekid u isporuci vode:

-07.00 -15.00 sati, Bosanska Krupa Ul. Pazardžik i Hatidže Mustedanagić, sanacija kvara.

 

Elektro-distribucijaizvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.

-Danas nema predviđenih planskih prekida u isporuci električne energije:

 

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

 

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim kolovozima.Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 12C , vlažnost zraka 95% , dok je vodostaj rijeke Une13 cm (NV).

U sklopu septembarskih dana slobode, u nedjelju je održan malonogometni turnir ‘Mom gradu’ na SRC Ade, u organizaciji nogometne škole "Feniks". Kako ističu iz ove omladinske škole nogometa, ovo je poklon Bosanskoj Krupi na njen rođendan, ali i afirmacija fudbala na USK, jer su ucestvovali najmlađi fudbaleri, godište 2014/15.

Mališana je bilo preko stotinu, koji su u punoj spremi i opremi, kao mali profesionalci, igrali fudbal, zabavljali se i družili, jeli i pili i svi odnijeli kući medalje, a neki i pehare i pobjednička priznanja.

Čitava nedjelja je bila rezervirana samo za fudbal, a Avdo Mahić, koordinator nogometne škole Feniks, kaže da su učesnici ovog puta bili iz Cazina, Sanskog Mosta, Bihaća i Bosanske Krupe te da je ovaj turnir specifično organiziran za ovaj uzrast budući da su ovo najmlađi uzrasti i da nemaju mnogo prilike da se takmiče. Tako se, kaže, vrši i promocija i afirmacija fudbala na našem kantonu, ali i pripremaju naredne generacije za sve ono što dolazi.

Osvajači ovog turnira su mali nogometaši iz OFK Bihać 1, drugi su OFK Bihać 2, treći je domaćin, NS Feniks dok su četvrti SF Dream team iz Sanskog Mosta. Samo visinom mali, ovi su fudbaleri zaista budućnost sporta i osvježenje za gledati, a iako tek 6 ili 7 godina, svojim karakterom su pokazali da se mogu nositi i s pobjedama i porazima, ali i s velikim takmičenjima kao što je ovo.

Ukratko, malonogometni turnir "Mom gradu" na SRC Ade u nedjelju, bio je prava mala karavana sporta, djetinjstva, ljepote fudbala I dobrog druženja.

Elma V.

Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju u Bosanskoj Krupi te kratkim osvrtom na ratna dešavanja, pripadnici rezervnog sastava policije, članovi udruženja veterana kao i predstavnici organa uprave i Općinskog vijeća, obilježili su 19. septembar, Dan Veterana policije 91-95, jedan od značajnijih datuma kad je odbrana RBiH započeta.

Jadranko Šaran,ratni komandant SJB Bosanska Krupa posebno je danas istakao važnost ovog okupljanja i samog Dana veterana ratne policije, kao okosnicu svega onoga što su predstavljali u ratu, ali i onoga što je zaboravljeno u miru. Razočarani su, ističe, jer se ne tretiraju jednako kao ostale jedinice te se skoro i ne spominju pri obilježavanjima značajnih datuma, a bili su prva i najorganiziranija ratna formacija na početku rata.

Jedinica ratne policije je prošla kroz većinu ratišta na terenu bihaćkog okruga, bila sastavni dio odbrane BiH, prva formacija koja je stala u odbranu. Iz udruženja smatraju da su zapostavljeni u svim navodima i obilježavanjima, od dana brigade do značajnih datuma odbrane Bosanske Krupe.

Jasmin Hasanović, predsjednik Udruženja veterana ratne policije kaže da su uspjeli, zajedničkim naporima, kroz ovo udruženje, da riješe neke osnovne probleme, pa i učestvuju u pojedinim zakonima koji se tiču boraca i invalida proteklog rata, ali da je nezadovoljstvo prisutno zbog zapostavljenosti ove jedinice, no da odredjeni pomak postoji.

Načelnik Armin Halitović je naglasio bitnost i veličinu ove ratne jedinice, prisjećajući se tih prvih godina rata, kao i hrabrosti i organiziranosti stanice javne bezbjednosti Bosanska Krupa. On je čestitao Dan veterana ratne policije, kazavši da su oni bili, kako prva formacija organizirana na početku rata, tako i pomoć gdje god i kad je trebalo, pored borbenih zadataka koje su I sami imali.

Poslije Centralnog spomen obilježja uslijedilo je druženje pripadnika rezervnog sastava policije, gdje su uglavnom evocirali uspomene, sjećanja na doživljaje i događaje, a ponajviše na ljude, koje su izgubili u raznim dejtstvima, ali i sve one koje vrijeme polako odnosi. Ističu, svjesni su da ih je sve manje, ali da ne smiju biti ni zaboravljeni ni zapostavljeni i to je glavni cilj ovog druženja.

Elma V.

Na sam rođendan općine Bosanska Krupa, načelnik općine Armin Halitović, direktoru JU „Direkcija regionalnih cesta USK-a“ Bihać Amiru Osmančeviću, uručio Rješenje o odobrenju za izvođenje radova na rekonstrukciji i asfaltiranju regionalne ceste R-404a, dionica od prilaza za ZU Dom zdravlja Bosanska Krupa do mosta preko rijeke Krušnice. Radovi počinju odmah i nadaju se, kako iz direkcije tako i iz općinskog organa, da će što prije biti završeni i da će poboljšati sigurnost pješaka, ali i saobraćaja u tom predjelu.
‘’Danas smo povodom dana općine Bosanska Krupa poklonili Krupljanima vrijednost radova od 850 hiljada maraka , a to je potez izrade pjeskaških staza pored Doma zdravlja i završetak regionalnog puta prema Arapuši. S tim radovima okončavamo jedan dugi proces radova koji su trajali. Danas smo dobili dozvolu, otpočinemo s radovima i nadamo se da ćemo završiti u toku ove građevinske godine’’ - ističe Amir Osmančević, direktor JU ‘’Direkcija regionalnih cesta USK’’.
Ova regionalna saobraćajnica istaknuta je kao problem već prije par godina, kada se aludiralo na nesigurnost i loše uvjete, a lobiranjem u skupštini kantona USK, skupštinska zastupnica Ifeta Kadić se posebno založila te će u ove radove biti utrošeno 850.000KM.
‘’Započeli su radovi na saobraćajnici kod Doma zdravlja, a sredstva su obezbijeđena na inicijativu kantonalne zastupnice Ifete Kadić. Radi se o važnom projektu koji će sigurno osigurati bezbjednost pješaka na ovog dijelu regionalnog puta. Ono što očekujemo je da se radovi završe u dogovorenom roku. Takođe očekujemo da će se riješiti imovinsko-pravni odnosi kada je u pitanju regionalni put u Arapuši i da ćemo i taj dio puta spojiti’’ – kaže Midhat Arnautović, predsjednik NES-a Bosanska Krupa.
Pored rekonstrukcije ove dionice, dogovoreno i uređenje mosta preko rijeke Krušnice te postavljanje novih rasvjetnih tijela, a govorilo se i o asfaltiranju ostatka puta prema Arapusi, dio od tri kilometra, koji je podigao velike tenzije proteklih mjeseci. Kako navode nasi govornici i to će biti riješeno uskoro, uz pomoć Vlade USK.
‘’Meni je posebna čast što smo u Bosanskoj Krupi, na Dan oslobođenja i Dan općine počeli ovaj projekt sanacije puta Arapuša i ovih trotoara kraj doma zdravlja s podrškom od 850 000KM, otvaranjem gimnazije, zatim najavom sredstava za Kobiljnjak i Ćojluk sa još 100 000KM od Vlade, program nižim nivoima vlasti, koji smo isplatili za protekle godine i Bosanska Krupa i u tom može očekivati oko 300.000 KM’’ – navodi premijer USK, Mustafa Ruznic.

E.V

U sklopu septembarskih dana slobode, održan je i memorijalni košarkaški turnir ‘Fikret Avdagić’, koji već tradicionalno okuplja omladinske košarkaške klubove s kantona, države, ali i regije, a igra se u čast svih pogunulih sportista iz 511.slavne, 5. Korpusa i Armije R BiH.
I ove godine, ovaj turnir okupio je mlade košarkaše iz Sanskog Mosta, Bihaća i Bosanske Krupe, a ekipa iz Gline, Hrvatska, nije uspjela doci zbog Covid restrikcija, koje su trenutno na snazi.
Pobjednici turnira su domaćini, košarkaši KK Bratstva, dok je drugi OKK Sanski Most, a treći je OKK Bihać.

Mladost, želja, adrenalin i dobra igra, obilježili su i ovaj turnir, gdje su ekipe igrale za koš razliku, ali i svaku utakmicu do zadnje kapi znoja.
Turnir je održan u sali mješovite srednje škole ‘Safet Krupić’, a problematika nedostatka sale, koja se proteže svake godine, i ove se pokazala kao ključna, problem koji više nema izgovora. Djece zainteresirane za košarku ima, entuzijasta ima, želje i volje ima, no nedostaje ta infrastrukturna baza, da bi se moglo napredovati. Jer kako navode iz košarkaškog kluba Bratstvo, održava se živa masa, treniranje djece koja vole i žele igrati ovaj sport, ali nedovoljno da bi kontinuitet zaživioi da bi se pokazali rezultati. Jer kad dečki dodju do određenog uzrasta, nemaju uslova da nastave i tu sve staje. Zid!!!

Ipak, entuzijastično, svake godina, KK Bratstvo se nada ipak nekom boljitku i svaku novu generaciju trenira i tretira kao da će moći igrati dok žele i imaju motivacije, a ne kad im se nametne (ne)uslovima da je njihova igračka karijera gotova.

Elma V.

U prostorijama JU Druga osnovna škola održana je 92. akcija darivanja krvi, gdje je 49 darivaoca iz Bosanske Krupe uspješno dalo ovu vrijednu tečnost, dok je 10 ljudi vraćeno, odnosno nisu bili u mogućnosti dati krv iz različitih razloga.
Nešto manji odziv ovog puta, kako kažu iz Crvenog kriza Bosanska Krupa, zbog pandemije, ali i zbog hitnih i neplaniranih davanja krvi, koje su proteklih mjeseci darivaoci krvi iz Bosanske Krupe aktivno pratili I u njima učestvovali.

241431034 580228740015039 6515184743808190058 n
Svakih 4 mjeseca, općinska organizacija Crvenog kriza organizira ovu akciju i skoro svaki put davaoci krvi naše općine premaše očekivanja i pokažu nesebičnost. Iako ovog puta nije bio veliki broj davaoca, iz OO Crvenog križa ističu da su zadovoljni i dalje aktivnošću svojih članova, da uvijek može bolje i više, ali da su ponosni na svakog darivatelja.

Daruj krv, spasi život, kažu iz ovog Crvenog križa, a za sve informacije kako postati darivaoc, koji su benefiti davanja krvi, sem onog što ćete nekom spasiti život, kao i način i procedura davanja krvi, možete naći i direktno upitati volontere u njihovim prostorijama, ali i preko socijalnih mreža, Facebooka i Instagrama.

E.V

Jučer, 17.septembra su bosanskokrupski gimnazijalci, simbolično, vratili se svojoj kući i uselili u novoizgrađenu zgradu, koju su čekali 12 godina. Uzbuđenje, adrenalin i kratko rečeno 'jedvačekanje', mogli su se vidjeti na ozarenim licima profesora i učenika ove škole, koji su se istinski potrudili da program otvora bude ništa drugačije nego onakav kakav se od gimnazijalaca očekuje – fantastičan.

Sigurno najskuplji projekt naše općine u koji je uloženo preko milion i 800 hiljada maraka, uz pomoć federalne vlade, vlade USK ali i naše općine, priveden je kraju i najsretniji početak ove školske godine doista imaju gimnazijalci. Podstanari u prostorijama JU Druga osnovna škola bili su 12 godina, tri generacije gimnazijalaca je maturiralo, a nove učionice i jednu od najmodernijih školskih zgrada u okolici dočekalo je njih oko 80, koji jedva čekaju ponedjeljak i nove naučne podvige i avanture u novoj školi.

''Mi smo jedna mala škola. S velikom tradicijom. Osnovani smo 1967 godine, a u svojoj historiji imali smo mnogo učenika koji su postajali mnogo sta i završavali fakultete u cijelom svijetu. Danas imamo 4 odjeljenja. Volimo ovdje reci da djeca nisu brojevi. Da svako dijete zaslužuje uvjete koje imaju djeca u okruzenju'' – kazao je Enes Mesić, profesor bosanskog jezika i književnosti.

Koliko ova zgrada znači i našoj općini te svim generacijama koje dolaze istakao je i načelnik Armin Halitović:

''Došlo je vrijeme da se otvori ova zgrada. Ono sto je danas najvažnije, da je zgrada predata gimnaziji na upravljanje, da će djeca gimnazijalci od ponedjeljka dolaziti u nove uvjete i da će sticati nova znanja.''

Nova zgrada je urađena po savremenim europskim standardima, ispunjava sve funkcionalne i prostorne zahtjeve njenih budućih korisnika. Pored učionica, kabineta, kancelarija, kotlovnice i drugih pomoćnih prostorija, zgrada raspolaže s dva sanitarna čvora namijenjena invalidnim licima kao i prostorom predviđenim za dnevni boravak učenika, namijenjen ispunjavanju njihova slobodnog vremena te realizaciji vannastavnih aktivnosti i sekcija. Novi objekt Opće gimnazije „Bosanska Krupa“, zgrada je kojom se, kako kažu iz uprave škole, ne bi postidile ni puno razvijenije europske zemlje.

Istakao je to i u svom govoru premijer USK, Mustafa Ružnić, koji je istakao bitnost ulaganja u mlade i obrazovanje, pogotovo u ovom vremenu nesigurnosti i netrpeljivosti, kakva su danas.

''Nema ljepšeg početka školske godine, u ovom postpandemijskom vremenu, nego kada smo otvorili nekoliko školskih objekata. Sretni smo i ponosni, kada smo u ovo vrijeme, poslije rata, kada imamo financijskih poteškoga i dali prioritet obrazovanju i obrazovnim ustanovama i da smo još jedan projekt koji je čekao godinama, završili.. Hvala svima koji su bili dio ovog projekta, posebno zastupnicima iz Bosanske Krupe koji su se zalagali za ovaj objekt i za djecu Bosanske Krupe – ističe premijer Ružnić.

Dosanjani san, kako kažu u gimnaziji, svoje ognjište i svoj na svom. Sretni, zadovoljni i spremni za nove pobjede. Snovi se ostvaruju, ako se radi na njima i vjeruje u njih.

Program se završio dodjelom zahvalnica najzaslužnijima, a uz pjesmu, ples i dobru muziku, prisutni su mogli i pogledati likovnu izložbu učenika ove škole.

Gimnazijalci, sretno!

 

Elma V.

Brojnim sadržajima medju kojima i svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa obilježena je 26. godišnjica od kada su borci i starješine 511. Sbbr, 505. Vmbr. i 503. Sbbr u sadejstvu sa drugim jedinicama 5. Korpusa oslobodili ovu općinu. Kao i svake tako i ove godine oslobodjenje Bos.Krupe obilježeno je prigodnim tradicionalnim, sportskim i kulturnim sadržajima. Brojnim gostima iz Vlade USK, Skupstine USK, zastupnicima iz Općine u višim nivoima vlasti,načelnicima pojedinih općina i gradova, prisutnim općinskim vijećnicima,pripadnicima ratnog sastava 511. Sbbr Petog Korpusa ARBiH, boračkih organizacija te gradjanima na početku svečane sjednice obratio se predsjedavajuća Općinskog vijeća Djemal Elezović koji je izmedju ostalog kazao da općina Bosanska Krupa kao i brojne druge općine u BiH suočavaju se sa raznim problemima,od odlaska stanovništva, otvaranja radnih mjesta,izgradnje infrasturukture.Put jeste težak i trnovit,ali boriti se moramo:

„U ime Općinskog vijeća Bosanska Krupa zahvalan sam svima koji pridonose našem razvoju, ponajprije našim građanima koji su nam to omogućili i zbog kojih smo ovdje, preduzećima, ustanovama te pojedincima na njihovom zalaganju i rezultatima, a sve u korist boljitka naše općine.Medjutim, ono što želim da poručim sa ovog mjesta jeste da naša borba nije i ne smije prestati, jer samo ustrajnošću ćemo doći do rezultata,a oni znače bolji kvalitet života naših sugradjana.“

U petnaestominutnom dokumentarnom filmu prikazano je gdje je bosanskokrupska općina danas,gdje su naši privredni potencijali i šta je to na čemu će infrastrukturno Bosanska Krupa graditi svoju budućnost.

Načelnik Armin Halitović je još jednom uputio čestitku svim oslobodiocima Bosanske Krupe.Sedamnaesti septembar je čestitao svima koji su na bilo koji način pomogli izgradnju i obnovu Bosanske Krupe te se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos od 1995.godine na ovamo kada je u pitanju poslijeratna obnova i izgradnja te stvaranje uslova za ostanak i opstanak na ovim prostorima.

 

Dodijeljene plakete,zahvalnice i pohvale

Kao i uvijek u drugom dijelu sjednice dodijeljene su plakete ,zahvalnice i pohvale.

Priznanje Općinskog vijeća Bosanska Krupa PLAKETA „17.Septembar“:

  1. 1.      Asim Harbaš
  2. 2.      Redžep Rekić

Priznanja „Plaketa oslobodilaca“ dobili su:

1.      Amir Hasić-Ćelo

2.      Rahm.Mirsadu Šabiću

3.     Posthumno šehidima Stanice javne bezbejdnosti Bos.Krupa

 

 

Priznanje općinskog načelnika odnosno „Zahvalnica“ ove godine su dobili:

1.      Asimu Hadžiću

2.      Salihu Šariću

3.      Udruženjima: „Miris dunja“Pištaline

                             „Aktiv žena Otoka“, Bos.Otoka

                             „Mimoza“,Bosanska Krupa

                             „Jasminka Čaušević“,Arapuša

                             „Vakat“, Jezerski

4.      Ećo komerc“, Bosanska Krupa

 

Priznanje Općinskog vijeća Bosanska Krupa:

  1. Srce za Krajinu
  2. Udruženje „Vakat“, Jezerski
  3. Ismet Alagić
  4. Mirza Ahmetbašić

 

Priznanje Općinskog načelnika Bosanska Krupa «POHVALA» dodjeljuje se učenicima generacije u školskoj 2020/2021 :

1.     Sara Nuhić - učenica Opće gimnazija „Bosanska Krupa“,

2.     Anisa Kišmetović - učenica Mješovite srednje škole „Safet Krupić“,

3.     Amil Rekić- učenik „Prve osnovne škole“ Bosanska Krupa,

4.     Adil Sumbuljević - učenik „Druge osnovne škole“ Bosanska Krupa,

5.     Alli Abazović - učenik škole „Otoka“ Bosanska Otoka,

6.     Faruk Ramić - učenik škole „Jezerski“ u Jezerskom.

 

Po završetku svečane sjednice Općinskog vijeća prisutni su mogli u Gradskoj galeriji u Domu kulture pogledati ratne fotografije Jasmina Beširevića i Šefika Veladžića ,a koje su nastale u ratnom vihoru 1992-1995.

 

Obilazak šehitluka i spomen obilježja na području Općine

 

Podsjećamo da je obilježavanje „Septembarskih dana slobode“ počelo krajem avgusta memorijalnim turnirom u boćanju „Mirsad Crnkić“ te obilježavanjem Dana brigade 1. Septembra kao i brojnim drugim sadržajima.U jutarnjim satima ovog petka, delegacija općine Bos.Krupa kao i predstavnici javnog života općine i kantona obišla su spomen obilježja u Bos.Krupi i Bos.Otoci, kao i šehitluke u Jezerskom i Pištalinama gdje je položeno cvijeće i proučena fatiha za sve one koji su svoje živote dali za odbranu BiH i oslobodjenje svoje općine.Neposredno pred svečanu sjednicu brojne zvanice,gosti kako vjerskog,političkog i uopće javnog života općine i kantona posjetili su Centralno spomen obilježje gdje je položeno cvijeće i proučena fatiha za poginule branioce naše domovine.

Renata S.

Tokom posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je prijavljeno najmanje 995 novozaraženih koronavirusom.

Od tog broja 578 u FBiH, 379 u Republici Srpskoj i 38 u Brčko distriktu. Zabilježena su najmanje 42 smrtna slučaja od posljedica Kovida-19- u Federaciji BiH 25, od kojih je deset retroaktivno prijavljeno, 16 u Republici Srpskoj i jedan u Brčko distriktu.

Separator3

Prema podacima Doma zdravlja Bosanska Krupa na području naše općine aktivno je 19 slučajeva koronavirusa, bliskih kontakata je 35 tako da su u izolaciji ukupno 54 osobe.

Izvor: bhrt/RadioBK

Stranica 1 od 10

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 291 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa