Članak je filtriran: Novembar 2021

Vlada FBiH jučer je, u skladu sa Zakonom o načelima lokalne samouprave u Federaciji BiH i na prijedlog Federalnog ministarstva pravde, utvrdila prijedloge šest zakona o uspostavljanju gradova, kojima se određuje njihove teritorije, propisuje svojstvo, tijela, način izbora gradskih vijeća i gradonačelnika, uređuje donošenje privremene statutarne odluke, donošenje statuta, raspisivanje izbora i druga pitanja od značaja za primjenu ovoga zakona.

Riječ je o sadašnjim općinama Stolac, Bosanska Krupa, Lukavac, Konjic, Orašje i Zavidovići.

Ovih šest zakona je Parlamentu FBiH upućeno na usvajanje po skraćenoj proceduri.

Izvor: FENA/RadioBK

Objavljeno u VIJESTI
utorak, 30 Novembar 2021 07:59

SERVISNE INFORMACIJE za dan 30.11.2021.

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 09,35 sati ul.Maršala Tita krivično djelo - krađa od strane 1 lica. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 18,20 sati Baštra krivično djelo - izvanbračna zajednica sa mlađim maloljetnikom od strane 1 lica. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 19,15 sati ul.Međumostovi krivično djelo - krađa od strane 1 lica. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 20,55 sati na putu R 402. Jezerski križ saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 33 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 1 lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 08,00 do 16,00 sati planski prekid u isporuci električne energije na dalekovodu Otoka trafopodručja Drenova glavica,Gornja Ljusina,Donja Ljusina,Pilana i Ljusina škola i od 11,00 do 12,00 sati na dalekovodu Perna.Radovi na dalekovodu.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim i kliskim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -4 C , vlažnost zraka 78 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 193 cm, u Bosanskoj Otoci 230 cm (NV).

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE

Poštovani slušaoci,

Za sve Vas koji niste bili u prilici slušati posljednje izdanje emisije "Muzička kutija" od petka , 26.11.2021.,obavještavamo Vas da istu možete poslušati klikom na player ispod teksta.

Objavljeno u Muzička kutija

U organizaciji Planinarsko-ekološkog i edukativnog društva „Pset“ Bosanska Krupa, u subotu je upriličeno svečano otvaranje sportskog penjališta za djecu i mlade „Pećina Badžet“ na lokaciji brda Ćojluk.

Otvaranje sportskog penjališta za djecu bio je, kako za RBK ističe Ekrem Bužimkić, predsjednik Planinarsko-ekološkog i edukativnog društva „Pset“ Bosanska Krupa, nužan i logičan korak koji je slijedio ne samo sve veću zainteresiranost djece i mladih za sportsko penjanje nego i sve bolje sposobnosti i vještine penjanja već aktivnih članova Društva. Nakon što je prikupljena sva potrebna dokumentacija i odobrenja nadležnih institucija, članovi Planinarsko-ekološkog i iedukativnog društva „Pset“ Bosanska Krupa su na lokalitetu Perna-Ćojluk, u neposrednoj blizini pećine Badžet krenuli u realizaciju projekta izrade sporskog penjališta koje je, svojim jednostavnim pristupom i težinom penjačkih smjerova namijenjeno prvenstveno djeci i mladima, ali i vještijim sportskim penjačima.

„Planinarsko-ekološko i edukativno društvo je krajem 2019. godine napravilo umjetnu stijenu u fiskulturnoj sali JU Prva osnovna škola 'Bosanska Krupa'. Krajem 2020. Društvu se pridružilo mnogo djece uzrasta od pet do devet godina. Tokom 2021. godine su oni konstantno vježbali tako da su pojedina djeca već dostigla nivo da sad mogu da pređu na prirodnu stijenu. Stoga smo odlučili da napravimo jedno sportsko penjalište koje je prilagođeno dječijem uzrastu. Postojeće sportsko penjalište je dobro, ali nije namijenjeno za malu djecu – za početnike. Novo penjalište ima smjerove kako za potpune početnike pa do nekih vještijih penjača tako da ćemo imati smjerove prilagođene za svu djecu. Nadamo se da će otvaranje ovog penjališta povećati zainteresiranost naše djece i mladih za ovaj sport jer, ipak, penjanje na prirodnoj stijeni je svakako puno bolje od onog na umjetnoj“, rekao je Bužimkić.

Projekt je, najvećim dijelom, finansijski podržan od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, a u konačnoj realizaciji projekta (od pripreme i čišćenja terena do izrade samog penjališta) učešće su, pored članova i roditelja Planinarsko-ekološkog i edukativnog društva „Pset“ Bosanska Krupa, uzeli i Klub ekstremnih sportova „Spectrum“ iz BihaćateKlub ekstremnih sportova „Scorpio“ iz Zenice.

 

Azra I.

Objavljeno u SPORT

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

27.11. u 14,20 sati Krivodol saobraćajna nezgoda - uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovza. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervenciju i dojavu o požaru dana 28.11. u 16,15 sati ul.Gazijska požar spremnika na drva u stambenom objektu. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 17,30 sati.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 170 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 21 lice.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema planski prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 10,00 do 12,00 sati planski prekid u isporuci električne energije u ul.Donja Ljusina. Radovi na niskonaponskoj mreži.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 2 C , vlažnost zraka 99 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 177 cm, u Bosanskoj Otoci 222 cm (NV).

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE

Od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-14, Bihać - Bosanska Krupa, u mjestu Grmuša, jučer je preminula učenica Osnovne škole Bosanska Otoka. Škola je objavila vijest o smrti učenice na Facebook stranici.

- Naša Suunia Kekić, učenica VIII a odjeljenja naše škole preselila je danas na bolji svijet. Učenici i nastavnici će je pamtiti kao vrijednu i dragu djevojčicu, primjernog učenja i vladanja, uključenu u brojne školske sekcije i projekte. Dragog Boga molimo da našoj Suuniji podari džennetske ljepote, a njenoj porodici podari sabur - objavili su iz škole Bosanska Otoka.

Trinaestogodišnja djevojčica preminula je jučer nakon saobraćajne nesreće kada je automobil u kojem je bila udario u stijenu.

- Policija je obaviještena o nesreći u 15 sati. Automobil "opel corsa" udario je u stijenu, a teške povrede zadobila je 13-godišnja djevojčica, koja je preminula u 16.50 sati - rekao je sinoć glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović.

Izraze saučešća porodici i prijateljima upućuje i JP“Radio Bosanska Krupa“. Djevojčica Suunia je prije samo nekoliko dana bila u studiju Radija Bosanska Krupa i sa svojim školskim drugarima vodila emisiju „Školski sat“ kada je nastala i ova njena predivna slika.

suunia

Dijete drago pamtićemo tvoje prelijepo lice i tvoj prekrasni osmijeh!

KOLEKTIV RADIJA BOSANSKA KRUPA

Objavljeno u CRNA HRONIKA
nedjelja, 28 Novembar 2021 08:25

Danas oblačno sa kišom, u planinama snijeg

Jutros je djelomično vedro u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje je oblačno. Padavine su registrovne u Hercegovini, zapadu, jugozapadu i lokalno u centralnim područjima Bosne.
Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C):
Bjelašnica -2;
Sanski Most 4;
Banja Luka i Bijeljina 5;
Gradačac, Ivan-sedlo i Zenica 6;
Doboj 7;
Livno 8;
Bugojno 9;
Grude i Sarajevo 10;
Bihać, Mostar i Trebinje 12;
Neum 16°C.
Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 923hPa, za 21hPa je manji od normalnog i opada.
PROGNOZA VREMENA ZA DANAS
Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarim, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 15°C.
U Sarajevu djelomično vedro. Prije podne povremeno može padati slaba kiša. Više padavina u drugom dijelu dana. Najviša dnevna tmperatura zraka oko 12°C.
Izvor: FHMZ

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE

Danas se oko 15,00 sati na magistralnom putu Bihać - Bosanska Krupa, u mjestu Grmuša, dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubilo trinaestogodišnje dijete. U ovoj nesreći sudjelovale su još dvije osobe kojima su u Kantonalnoj bolnici u Bihaću konstatovane lakše tjelesne povrede. Do nesreće je došlo usljed neprilagođene vožnje, odnosno vozač automobila udario je u kamenu liticu.

„Zbog povreda koje su zadobili usljed udara, povrijeđeni su vozilom Hitne pomoći prevezeni u Kantonalnu bolnicu, gdje je medicinsko osoblje pokušalo reanimirati putnika inicijala S.K. 2008-og godišta. Nažalost, u 16,50 putnik je preminuo. Drugi putnici, vozač i putnik su zadobili lakše tjelesne povrede i nalaze se na daljem liječenju u bolnici. Uviđajna ekipa Policijske stanice zajedno sa vještakom saobraćajne struke i dežurnim tužiocem USK trenutno vrše uviđajne radnje. Saobracaj je na tom dijelu puta trenutno obustavljen, nakon uviđajnih radnji isti će biti pušten u dalji saobraćaj“ - kazao je Adnan Beganović, portparol Uprave policije USK-a.

Izvor: rtvusk

Objavljeno u CRNA HRONIKA

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Ripač-Vrtoče, kao i na dionicama uz rijeke Spreču i Drinu. Na planinskom prevoju Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar) upozoravamo na povremeno jake udare vjetra. Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritiroji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj-Tuzla (Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.
Izvor: BIHAMK

Objavljeno u SERVISNE INFORMACIJE
Stranica 1 od 12

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1237 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa