SERVISNE INFORMACIJE za dan 25.05.2023. godine

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da je u proteklom periodu zabilježeno slijedeće:

U vremenskom periodu od 07,20 do 14,40 sati parking prostor Doma zdravlja SN-NN vozač sa NN vozilom vršeći radnje u saobraćaju udario u parkirano put.motorno vozilo i napustio lice mjesta.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Po pronalasku NN vozača i NN vozila biće preduzete zakonom propisane mjere i radnje.

Vatrogasna jedinica izvještava da jeimala intervencija na pružanju pomoći stanovništvu na poplavljenim područjima angažovanjem na ispumpavanju vode iz poplavljenih stambenih prostora.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 26pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 2 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća .Danas nema planski prekida u isporuci vode.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas nema planski prekida u isporuci električne energije.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne,uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima i stanju na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 14 C , vlažnost zraka 83 % , dok je vodostaj rijeke Une 150 cm (NV).

U izvještajnom periodu došlo do povlačenja rijeka Una i Krušnice u svoja korita. JKP 10 Juli vrši odvoz prikupljeni i uništeni materijalnih dobara od fizičkih i pravnih lica.U narednim danima će se pristupiti dezinfekciji i uništavanju štetočina na poplavljenim područjima od strane ovlaštenog pravnog lica.

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1410 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa