SERVISNE INFORMACIJE za 24.02.2021

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 13,10 sati prijava Gornja Suvaja Risova greda krivično djelo - šumska krađa od strane NN lica. Istraga u toku.

U 01,45 sati ul.Unska narušavanje javnog reda i mira napostupanjem po naredbi državnih organa od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervencija i dojava o požaru:

U 11,52 sati Mahmić selo požar niskog rastinja i šume.Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 14,50 sati.

U 15,05 sati Govedarnica požar niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 16,40 sati.

U 18,25 sati Veliki Radić požar niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 19,50 sati.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 27 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 6 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,00 do 10,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Unska i Podvran. Radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 4 C , vlažnost zraka 80 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 85 cm, u Bosanskoj Otoci 123 cm (NV).

 

Prognoza vremena

 

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -5 stepeni, Drvar -4, Bugojno -3, Jajce -2, Sanski Most i Zenica -1, Bihać, Doboj, Grude, Livno, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 0, Banja Luka, Bijeljina, Bjelašnica i Sarajevo 1, Ivan-sedlo 2, Zvornik 4, Gradačac i Neum 6, Trebinje 8, Mostar 12 stepeni.
Danas se u našoj zemlji očekujue pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Nakon svježijeg, u Bosni i mjestimično maglovitog jutra, kada je poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom, danju će temperature osjetnije porasti i biće ugodnije. Savjetujemo Vam da se slojevito odjenete, kako bi se po potrebi raskomotili. U poslijepodnevnim satima ne treba pretjerivati sa aktivnostima, obzirom na natprosječnu toplinu. Na jugu će biti sunčanije, uz ljepšu opštu sliku većim dijelom dana.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 216 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1191 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa