SERVISNE INFORMACIJE za 05.02.2021

Krčana Krčana

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 16,05 sati ul.Čaršija saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.1 vozač se udaljio sa mjesta nesreće. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Po pronalasku NN vozača i vozila biće zakonom poduzete mjere i radnje.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 18 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 13 C , vlažnost zraka 87 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 151 cm, u Bosanskoj Otoci 194 cm, a rijeke Krušnice 221,10 cm (NV).

 

Prognoza vremena

 

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Bugojno 1; Zenica 2; Ivan-sedlo, Jajce, Livno i Sarajevo 3; Banja Luka, Doboj, Drvar i Tuzla 4; Bijeljina i Sanski Most 5; Mostar 7; Trebinje 8; Gradačac 9; Grude 10; Bihać i Neum 13°C.
Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 17°C.

Biometeorološke prilike će biti ugodnije u prvom dijelu dana. Sa poslijepodnevnim satima, uz južno strujanje i neuobičajeno visoke temperature za ovaj period godine, kod osjetljivih osoba moguće su umjerene reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije, malaksalosti, promjene raspoloženja. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili, te ne pretjerivati sa aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

 

Zadnji put promjenjen petak, 05 Februar 2021 09:03
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 391 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1648 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa