SERVISNE INFORMACIJE za 26.11.2020

četvrtak, 26 Novembar 2020 09:09

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

25.11. u 13,55 sati zaprimljena dojava putem telefona od strane komšije kojom se izražava sumnja da se nešto desilo starijoj osobi u stanu u ul.511 Slavne brigade. Na lice mjesta izašla patrola policije, hitne službe i vatrogasne jedinice koji su ušli u stan i pronašli bez životno tijelo jedne starije osobe. Utvrđeno je da se radi o prirodnoj smrti.

Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervenciju dana 25.11. u 14,20 sati u ul.511 Slavne na poziv policijske stanice otvoren je stan u kojem je pronađene bez životno tijelo jedne starije osobe. Intervencija završena u 15,40 sati.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 24 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas nema planskhi prekida u isporuci električne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 1 C , vlažnost zraka 88 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 65 cm, u Bosanskoj Otoci 110 cm, a rijeke Krušnice 97,20 cm (NV).

Vremenska prognoza

 

Jutros je u sjevernim područjima bilo pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima Bosne umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je i magle. U Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 07 sati: Drvar -8 stepeni, Livno -6, Bugojno i Sarajevo -5, Grude, Jajce i Široki Brijeg -4, Ivan Sedlo -3, Zenica -2, Bihać, Sanski Most i Tuzla 1, Gradačac 2, Bjelašnica i Mostar 4, Neum 6 stepeni.
Danas u većem dijelu Bosne dugotrajna magla i niska oblačnost. Tokom dana postupno smanjenje oblačnosti. Pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje od 15 stepeni.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 493 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2551 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa