SERVISNE INFORMACIJE za 10.11.2020

utorak, 10 Novembar 2020 09:57

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 11,30 sati ul.Generala Mirsada Sedića parking prostor saobraćajna nezgoda - NN vozač sa NN vozilom udario u parkirano motorno vozilo i udaljio se sa lica mjesta.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Po pronalasku NN vozača i NN vozila biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 17 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 2 lica. Na porodilištu je rođena 1 ženska beba.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 12,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Otočkih heroja.Sanacija kvara na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz i maglu na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

 

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 5 C , vlažnost zraka 97 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 64 cm, u Bosanskoj Otoci 108 cm, a rijeke Krušnice 94,50 cm (NV).

 

Vremenska prognoza

 

Prije podne je u Bosni preovladavala magla i niska naoblaka. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama je sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C): Ivan Sedlo i Sokolac 1; Sarajevo 2; Bugojno 3; Drvar i Jajce 4; Bihać, Livno, Srebrenica i Tuzla 5; Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Stolac i Zenica 6; Banja Luka 7; Bjelašnica 8; Grude i Trebinje 13; Neum i Široki Brijeg 14; Mostar 15°C;

Danas će u Bosni preovladavati magla i niska naoblaka. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama sunčano. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 17 do 21°C.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 490 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1595 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa