SERVISNE INFORMACIJE za 30.10.2020

petak, 30 Oktobar 2020 08:39
FOTO: Almir Hasanagić Jaro FOTO: Almir Hasanagić Jaro

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 22,00 sati Jezerski krivično djelo - nasilje u porodici od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i zadržano.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 11,15 sati Bos.Otoka Voloder narušavanje javnog reda i mira izazivanjem osjećaja ugroženosti drugog lica prijetnjom da će napasti na njegov život i tijelo od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 16,35 sati Bos.Krupa ul.503 Slavne narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem od strane 1 lica i fizičkim napadom na drugo lice od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 2 lica.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 24 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 1 lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Jul ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz i maglu na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

 

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 9 C , vlažnost zraka 97 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 107 cm, u Bosanskoj Otoci 155 cm, a rijeke Krušnice 176,20 cm (NV).

Vremenska prognoza za dane vikenda

 

Jutros u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

 

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -2; Livno, Sokolac 3; Grude 4; Bugojno, Drvar 5; Ivan Sedlo, Sarajevo, Široki Brijeg 6; Srebrenica 7; Bijeljina, Jajce, Sanski Most 8; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Mostar, Tuzla, Zenica 9; Doboj, Prijedor 10; Trebinje 11; Neum 14; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

 

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 20 °C.

 

Subota - pretežno oblačno vrijeme na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne i sjeverne Bosne gdje u drugoj polovini dana može padati slaba kiša. U ostalim područjima mala do umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni.

 

Nedjelja - u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena.

 

Ponedjeljak - u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen.

 

Zadnji put promjenjen petak, 30 Oktobar 2020 09:07
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 741 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1174 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa