SERVISNE INFORMACIJE za 16.10.2020

petak, 16 Oktobar 2020 08:32

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da u proteklom periodu nije bilo narušavanja JRiM, SN kao ni KD-a.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 28 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 7 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Krušnička i naselju Alijagići.Sanacija kvara na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas došlo do kvara na dalekovodu Gornja Suvaja bez napona ostale tri trafostanice. Otklanjanje kvara u toku.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz i maglu na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

 

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 10 C , vlažnost zraka 99 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 205 cm, u Bosanskoj Otoci 254 cm, a rijeke Krušnice 308,20 (NV).

Vremenska prognoza

 

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Lokalno kiša pada na sjeveru, zapadu i jugozapadu Bosne i sjeveru Hercegovine.

 

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica 0, Drvar 7, Bihać, Bugojno, Ivan-sedlo i Sarajevo 8, Gradačac, Jajce, Livno i Sanski Most 9, Grude, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 10, Mostar 12 i Neum 16 stepeni.

 

U BiH danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Širom BiH povremeno su mogući lokalni pljuskovi ili slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom južnog smjera. Na sjeveru BiH vjetar sjeverozapadnog smjera.

 

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 480 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1855 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa