SERVISNE INFORMACIJE za 07.10.2020

srijeda, 07 Oktobar 2020 07:49
FOTO:Mehadžić Mirsad Meha FOTO:Mehadžić Mirsad Meha

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 19,45 sati Pištaline saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.1 vozač zbog alkoholiziranog stanja lišen slobode i zadržan.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 05,10 sati Bos.Otoka Ćevanuše saobraćajna nezgoda - slijetanje put.motornog vozila s kolovoza.Vozač zbog alkoholiziranog stanja isključen iz saobraćaja.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 37 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 8 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Jul ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 08,00 do 12,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Otočkog bataljona.Sanacija kvara na mreži..

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz i maglu na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

 

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 13 C , vlažnost zraka 84 % , dok je vodostaj rijeke Une U Bosanskoj Krupi 63 cm, u Bosanskoj Otoci 106 cm, a rijeke Krušnice 79,30 cm (NV).

 

 

Danas će u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa zapada usloviti kišu i pljuskove.

 

Vjetar će biti slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar će biti južnog smjera.

 

U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C, a najviša dnevna uglavnom između 14 i 19°C.

 

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će oko 10°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 529 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2310 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa