SERVISNE INFORMACIJE za period od 02.10. do 05.10.2020

ponedjeljak, 05 Oktobar 2020 07:56

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

02.10.u 10,30 sati Ivanjska prijava krivično djelo - nasilje u porodici od strane 1 lica. Lice lišeno slobode i zadržano.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 10,15 sati Pištaline saobraćajna nezgoda - uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza.1 lice zadobilo teže tjelesne povrede.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

04.10. u 01,45 sati Ljusina saobraćajna nezgoda - uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza.1 lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 14,00 sati Bos.Krupa ul.Rasima Redžića saobraćajna nezgoda - NN vozača sa NN vozilom udario u betonsku ogradu vlasništvo jednog lica te se udaljio sa lica mjesta.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Po pronalasku NN vozača i NN vozila biće preduzete zakonom propisane mjere.

Vatrogasna jedinica izvještava nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 105 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 12 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Jul ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,30 do 09,30 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Bužimski put i Otočkih heroja.Sanacija kvara na mreži..

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas od 08,30 do 11,00 sati planski prekida u isporuci električne energije na NN mreži Dolovi i od 11,00 do 15,00 sati na NN mreži Šarići-Ćojluk . Radovi na niskonaponskoj mreži.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz i maglu na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

 

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 11 C , vlažnost zraka 83 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 82 cm, u Bosanskoj Otoci 126 cm, a rijeke Krušnice 117,70 cm(NV).

 

 

Vremenska prognoza na naredne dane

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjerena naoblaka. Prolazno poneki lokalni pljusak je moguć na području Krajine, Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U utorak će preovladavati pretežno oblačno se prognozira u Hercegovini sa pljuskovima u jutarnjim satima. U Bosni se prognozira umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

U srijedu, 07.10.2020., u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine, veći dio dana južnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

Ove sedmice, prema raspoloživim prognostičkim materijalima, očekuje se nestabilno vrijeme. Na jesen svakodnevno će nas podsječati jutarnja magla u kotilinama i na visokim planinama ali i sve kraći dani. Jutarnja svježina će izostati zbog izraženijeg južnog strujanja zraka. Smjene perioda sa kišom i Suncem karakterisat će ovu sedmicu. Više padavina očekuje se u zapadnim područjima.
Minimalne temperature zraka varirat će između 10°C i 15°C u Bosni, do 17°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 21°C i 26°C u Bosni, do jugu Hercegovine do 28°C.

 

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 449 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1612 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa