SERVISNE INFORMACIJE za 07.07.2020

utorak, 07 Juli 2020 07:01
FOTO:Sead Dizdarević FOTO:Sead Dizdarević

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Po naredbi Općinskog suda na tri lokacije izvršen pretres objekata kod tri lica i tom prilikom pronađena narkotička sredstva i vatreno oružje.KD-posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga od strane 2 lica i KD-nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija od strane 1 lica.Lica lišena slobode i zadržana.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom KD-u.

U 14,15 sati Perna KD-šumska krađa od strane NN lica ili više njih.Istraga u toku.

U 10,35 sati Bos.Krupa Trg Alije Izetbegovića narušavanje JRiM-a prosijačenjem od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 18,45 sati Bos.Otoka ul.Unska SN-vozač traktora udario u zaštitnu ogradu.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 34 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 6 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,30 do 09,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Envera Krupića.Sanacija kvara na mreži, od 08,30 do 10,30 sati u ul.Unska i Manada i od 11,00 do 14,00 sati u naselju Vrletnica.Radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas prekid u isporuci električne energije na dalekovodima Muslimanska Jasenica i Radić.Otklanjanje kvarova u toku.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 14 C , vlažnost zraka 96 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 36 cm, u Bosanskoj Otoci 80 cm, a rijeke Krušnice 40,10 cm (NV).

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 358 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1749 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa