ODRŽAN KONSULTATIVNI SASTANAK PREDSTAVNIKA STRANAKA KOJE PARTICIPIRAJU U NOVOM SAZIVU SKUPŠTINE USK-A

Foto: rtvusk Foto: rtvusk

Nakon što je tačno prije sedam dana prekinuta konstituirajuća sjednica Skupštine USK na kojoj su skupštinski zastupnici potpisali izjave za prihvatanje mandata i dali svečane zakletve, danas je u Bihaću održan drugi konsultativni sastanak predstavnika svih političkih stranaka koji participiraju u Skupštini USK.
Dogovoren je raspored aktivnosti u narednom periodu te utvrđeni rokovi za dostavljanje imena kandidata za Dom naroda kao i termin održavanja nastavka konstituirajuće sjednice Skupštine.
Izbor delegata za Dom naroda važan je korak koji će pokazati i konture nove većine vlasti nakon čega će uslijediti i naredni koraci neophodni za funkcioniranje zakonodnavne i izvršne vlasti USK, istaknuo je zastupnik Nisvet Jusić nakon održanog sastanka. Kako je naveo Jusić, donijeli su jednoglasno zaključke te utvrdili da je 29. novembar rok za dostavljanje kandidatskih listi za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH te da će nastavak konstituirajuće sjednice zakazati za petak drugog decembra i završiti obaveze u roku koju je propisao CIK BiH.

Izvor: rtvusk

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1413 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa