Predizborni skup POMAK-a u Bosanskoj Krupi

„Ne znaju od Kantona napraviti razvojnu cjelinu, ali znaju ovladati centrima gdje ima novca !“

Sinoć je svoj predizborni skup u Bosanskoj Krupi održao Pokret za modernu i aktivnu Krajinu. U Domu kulture predstavljeni su kandidati iz Bosanske Krupe koji se nalaze na listama za više nivoe vlasti, ali značajna pažnja posvećena je stanju u kojem se Kanton nalazi, sa čime se suočavamo, posebno zadnje četiri godine kao i prijedlozi rješenja kojima se mogu pokrenuti pozitivni procesi u ovom dijelu BiH. Unsko-sanski kanton raspolaže resursima da proizvodi hranu, a ne da se uvozi u osamdesetpostotnom procentu.Poljoprivredna gazdinstva se smanjuju,gase,jer nemaju kvalitetne i dovoljne poticaje,nemaju osigurano tržište za plasman roba i zbog toga,kako je kazala Vildana Alibabić, kandidatkinja za Skupštinu USK , Bosanska Krupa sada ima registrovanih tek oko 350 gazdinstva u odnosu na period od prije 10 godina kada ih je bilo 1100.POMAK je analizirajući upravo stanje u poljoprivredi kroz svoj Izborni program izradio četiri linije subvencija. Medju prioritetima, kako POMAK vidi,u razvoju Kantona je i putni pravac Bosanska Krupa – Bihać koji ne samo da kvalitetnije uvezuje Kanton i rasterećuje transport ,već oslobadja i turistički potencijal u vidu Kanjona rijeke Une.

Novcem se mora upravljati, a ne dijeliti ga. A kako ga je dijelila sadašnja vlast?! Izmedju ostalog, novac je trošila kupujući šesnaestu ruku u Skupštinu USK, kazao je Elvedin Sedić,kandidat za Skupštinu USK, govoreći upravo o nepotizmu i ostalim pošastima koja haraju Kantonom i kao primjer naveo „tri zastupnika koji imaju svoja tri ministra“. Kaže Sedić „to više nije ni autokratija, to je anarhija.“Izmedju ostalog, zbog takve nepravde, obrazovani, sposobni i mladi ljudi odoše iz ove zemlje.

Šuhret Fazlić,predsjednik POMAK-a, a ujedno i nosilac liste za Skupštinu USK i koji se pominje kao budući premijer USK, govorio je zašto će se jedino krajiška stranka istinski boriti za interese Krajine te se zahvalio i Krupljanima koji su prihvatili ovakvu ideju, jer „mi smo ovdje krvarili i ne mogu nam dolaziti samo od izbora do izbora po glasove.“ Fazlić je kazao da sadašnja vlada ne zna raditi,da ne znaju prepoznati priliku da od Kantona naprave cjelinu, ali zato, kaže on, znaju ovladati centrima gdje ima novca. Zbog toga je uputio poziv pravosudnim organima da se bave onima koji milione izvlače od ovog naroda.

Dakako, prisutnima su se obratili i kandidati iz Bosanske Krupe koji su govorili zašto POMAK te o surovosti današnjeg ustaljenog političkog nepotizma zbog kojeg nam djeca odlaze vani. Zlatan Terzić, Sabiha Pašalić, Himzo Bužimkić, Zaharije Mesić kandidati su iz Bosanske Krupe za Skupštinu USK, dok je Atif Hodžić kandidat POMAK-a iz Bos.Krupe za federalni parlament koji se takodje dotakao trenutnog stanja u kojem se nalazimo i izostanka odgovora nadležnih kako bi se ljudima konkretnim mjerama pomoglo. Zikrija Duraković,takodje sa liste za Skupštinu USK imao je poruku za sve ,a to je da će Šuhret Fazlić biti novi premijer USK i sa kvalitetnim prijedlozima ovaj Kanton povući premna naprijed pošteno, jače i Krajiški!

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 125 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1911 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa