USK: ZASJEDALA OPERATIVNA GRUPA ZA NADZOR NAD MIGRACIJAMA

FOTO: RTV USK FOTO: RTV USK

Osnovni razlozi današnjeg sastanka su otvaranje kampa Lipa, zatvaranje Mirala i divljih kampova...

Tokom današnjeg sastanka na kojem je razmatrana situacija na ovom području BiH, Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona i šef Operativne grupe predložio je da ubuduće porodice koje se izmještaju iz divljih kampova u Boriće po nekoliko puta, budu izmještani u kampove izvan USK, te da za taj dio budu odgovorni IOM i Služba za strance BiH.

Na sastanku je razmatrana i pitanja u vezi sa pripremama, tj. osposobljavanju kampa Lipa za prijem migranata. Između ostalog kazano je kako su planirani radovi na prokopavanje trase za priključak struje na Lipi sveukupno dugo oko 8 kilometara. Za sada je prokopano šest kilometara i stotinu metara. Kako je rečeno, do kraja dana iz IOM-a očekuju da bude zaokruženo na 6,5 kilometara a konačno priključenje struje u kampu Lipa se očekuje kroz 15-ak dana. U samom kampu, sve je spremno, tj. razvedena struja, što je uslov za konačno stavljanje u funkciju Lipe.

Osim toga, kako je danas također rečeno, s obzirom da su javni prevoznici opet krenuli sa prevozom migranata, da MUP USK opet pooštri kontrolu u ovom pogledu. Komesar policije USK je rekao da će policija biti angažovana od sada u skladu sa Pravilnikom o vanrednom angažovanju, a to znači da će angažovanje biti naplaćeno u smislu angažmana svakog automobila, odnosno policajca.

(RTV USK)

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 275 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1942 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa