Zašto je Komšić izgubio najjaču organizaciju DF-a u BiH

Nakon sinoć održanog sastanka OO Demokratske fronte Bosanska Krupa u proširenom sastavu sa svim izabranim zvaničnicima (predsjedavajući Općinskog vijeća Bosanska Krupa i vijećnici kao i poslanik u Parlamentu Federacije BIH ) te stranačkim dužnosnicima (članovima kantonalnog i glavnog odbora), obavještavamo javnost da je na sinoć održanom sastanku OO DF-a jednoglasno donesena odluka o napuštanju i izlasku iz Demokratske fronte BIH.


Ova odluka je uslijedila nakon pogrešne politike, na koju smo uporno ukazivali prvenstveno misleći na autokratsko djelovanje vrha stranke, nepoštivanja Statuta kao i podcjenjivački odnos prema nižim organima stranke te članstvu iz kojeg kako predsjednik stranke tako i Glavni odbor DF-a BIH crpi legitimitet. U tako narušenoj subordinaciji smatramo naše daljnje djelovanje kroz Demokratsku frontu besmislenim i neučinkovitim.


Odgovorni prema svom članstvu, smatramo da naše daljnje političko djelovanje za ideje i ciljeve oko kojih smo se okupili i borili ne smije biti dovedeno u pitanje te stoga vas obavještavamo da će poslanik federalnog parlamenta iz Bosanske Krupe Zeid Mujić od danas djelovati samostalno kao i predsjedavajući Općinskog vijeća Bosanska Krupa zajedno sa ostalim vijećnicima.

Zadnji put promjenjen utorak, 13 April 2021 06:49
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1347 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa