Printaj ovu stranu

Sutra pred vijećnicima prijedlog budžeta za 2021. godinu u visini od 9.358.302 KM

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
FOTO: Arhiva FOTO: Arhiva

Sutra 26.marta održaće se IV redovna sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa na kojoj bi vijećnici prema predloženom dnevnom redu trebali razmatrati ukupno 14 tačaka, medju kojima i Prijedlog budžeta za ovu godinu,podsjećamo Odluka o privremenom finansiranju ističe 31.marta.

Prijedlog budžeta u odnosu na nacrt veći je za oko 275 000 KM i iznosi 9.358.302. Kako u obrazloženju stoji do povećanja je došlo u poreznim i neporeznim prihodimau odnosu na planirano, ali i kod tekućih potpora i kapitalnih transfera. Na dnevnom redu se nalaze i prijedlozi odluka o upravljanju, korištenju i održavanju kanalizacione mreže u Poslovnoj zoni „Pilana“ , o upravljanju, korištenju i održavanju vodovodne mreže u Poslovnoj zoni „Pilana“ te o upravljanju, korištenju i održavanju nad proširenim telemetrijskim sistemom u okviru radova na poboljšavanju vodosnabdjevanjamu općini Bosanska Krupa. Nakon što je održana javna rasprava u formi prijedloga pred vijećnicima ovaj put će se naći i Prijedlog programa zajedničke komunalne potrošnje za 2021. godinu, ali i Prijedlog odluke o dopunama Odluke o utvrđivanju vrijednosti boda komunalne naknade za 2021. godinu. Kako u prijedlogu stoji komunalna naknada za proizvodne objekte sa sjedištem u Bosanskoj Krupi iznosit će maksimalno do 2.500,00 KM, a za objekte koji se bave poljoprivrednom djelatnošću sa sjedištem u Bosanskoj Krupi do 500,00 KM“. Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o javnim parkiralištima na području Općine Bosanska Krupa.Naime ovom odlukom odredjeni su parking prostori uz naplatu svrstani u dvije zone :

I zona-

  1. 1.Parking prostor u ulici Patriotske lige od pješačke zone do raskršća sa ulicom

               Maršala Tita

       2.   Parking prostor u ulici Maršala Tita, od raskrsnice sa ulicom Generala Izeta Nanića

               do raskrsnice na Trgu Reis ul.uleme Džemaludina Čauševića, sa lijeve strane u pravcu

               kretanja,

       3.   Parking prostor lociran između ulice 511.Sbbr, stambeno poslovne zgrade SP 13-9 i nekadašnje

               robne kuće

       4.   Parking prostor u ulici Generala Mirsada Sedića, plato stare autobusne stanice

 

II zona -

     1.     Parking prostor u ulici Avde Ćuka kod zgrade Doma kulture

 

Za parking prostore iz ZONE I cijena parkinga iznosi 1 KM/sat, a za parking prostor iz

ZONE II cijena parkinga iznosi 0,50 KM/sat.

 

Vijećnici bi takodje trebali da se odrede po pitanju Prijedloga zaključka o uvođenju Moratorija na zapošljavanje u organu uprave, javnim preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač općina Bosanska Krupa , a zatim razmatraju i Izvještaj o ostvarenju godišnjeg plana implementacije strategije integriranog razvoja općine Bosanska Krupa za 2020.godinu, Izvještaj o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća za 2020. godinu kao i program rada za ovu godinu i da na znanje prihvate informaciju Policijske stanice za februar mjesec ove godine.

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 253 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости