Sutra pred vijećnicima prijedlog budžeta za 2021. godinu u visini od 9.358.302 KM

FOTO: Arhiva FOTO: Arhiva

Sutra 26.marta održaće se IV redovna sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa na kojoj bi vijećnici prema predloženom dnevnom redu trebali razmatrati ukupno 14 tačaka, medju kojima i Prijedlog budžeta za ovu godinu,podsjećamo Odluka o privremenom finansiranju ističe 31.marta.

Prijedlog budžeta u odnosu na nacrt veći je za oko 275 000 KM i iznosi 9.358.302. Kako u obrazloženju stoji do povećanja je došlo u poreznim i neporeznim prihodimau odnosu na planirano, ali i kod tekućih potpora i kapitalnih transfera. Na dnevnom redu se nalaze i prijedlozi odluka o upravljanju, korištenju i održavanju kanalizacione mreže u Poslovnoj zoni „Pilana“ , o upravljanju, korištenju i održavanju vodovodne mreže u Poslovnoj zoni „Pilana“ te o upravljanju, korištenju i održavanju nad proširenim telemetrijskim sistemom u okviru radova na poboljšavanju vodosnabdjevanjamu općini Bosanska Krupa. Nakon što je održana javna rasprava u formi prijedloga pred vijećnicima ovaj put će se naći i Prijedlog programa zajedničke komunalne potrošnje za 2021. godinu, ali i Prijedlog odluke o dopunama Odluke o utvrđivanju vrijednosti boda komunalne naknade za 2021. godinu. Kako u prijedlogu stoji komunalna naknada za proizvodne objekte sa sjedištem u Bosanskoj Krupi iznosit će maksimalno do 2.500,00 KM, a za objekte koji se bave poljoprivrednom djelatnošću sa sjedištem u Bosanskoj Krupi do 500,00 KM“. Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o javnim parkiralištima na području Općine Bosanska Krupa.Naime ovom odlukom odredjeni su parking prostori uz naplatu svrstani u dvije zone :

I zona-

  1. 1.Parking prostor u ulici Patriotske lige od pješačke zone do raskršća sa ulicom

               Maršala Tita

       2.   Parking prostor u ulici Maršala Tita, od raskrsnice sa ulicom Generala Izeta Nanića

               do raskrsnice na Trgu Reis ul.uleme Džemaludina Čauševića, sa lijeve strane u pravcu

               kretanja,

       3.   Parking prostor lociran između ulice 511.Sbbr, stambeno poslovne zgrade SP 13-9 i nekadašnje

               robne kuće

       4.   Parking prostor u ulici Generala Mirsada Sedića, plato stare autobusne stanice

 

II zona -

     1.     Parking prostor u ulici Avde Ćuka kod zgrade Doma kulture

 

Za parking prostore iz ZONE I cijena parkinga iznosi 1 KM/sat, a za parking prostor iz

ZONE II cijena parkinga iznosi 0,50 KM/sat.

 

Vijećnici bi takodje trebali da se odrede po pitanju Prijedloga zaključka o uvođenju Moratorija na zapošljavanje u organu uprave, javnim preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač općina Bosanska Krupa , a zatim razmatraju i Izvještaj o ostvarenju godišnjeg plana implementacije strategije integriranog razvoja općine Bosanska Krupa za 2020.godinu, Izvještaj o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća za 2020. godinu kao i program rada za ovu godinu i da na znanje prihvate informaciju Policijske stanice za februar mjesec ove godine.

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 506 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1934 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa